Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ο Σταυρός της Εκκλησιάς της Κρήτης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο…




Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου του 1992, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε την πρώτη του εκτός Τουρκίας επίσκεψη στην ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης στην οποία περιόδευσε μέχρι την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Στις 21 Νοεμβρίου μετέβη στα Χανιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος για να επισκεφτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Γεωργακόπουλο. Κατά την παραμονή του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου στην Κρήτη, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέδωσε τον Σταυρό της Εκκλησίας της Κρήτης στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο.



Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος απεύθυνε ευχές στους ακροατές της «Πειραϊκής Εκκλησίας» ύστερα από σχετική ερώτηση του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως Πειραιώς  Ιγνάτιου Γεωργακόπουλου:

«Παναγιώτατε, μια ευχή για τους ακροατές της «Πειραϊκής Εκκλησίας» και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Όλοι μου την αγάπη και την ευχή μου από την Κρήτη προς τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της «Πειραϊκής Εκκλησίας», με συγχαρητήρια στον αδελφό άγιο Πειραιώς για το θαυμάσιο έργο το οποίο επιτελεί σε όλους τους τομείς.»

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου