Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Κατασκηνώσεις Κοριτσιών Μητροπόλεως Πειραιώς 22Ιουνίου-25 Αυγούστου 1992




Εξακόσιες και πλέον νέες φιλοξενήθηκαν κατά τους θερινούς μήνες στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ζώντας για 15 μέρες ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν της πόλεως. Για πρώτη χρονιά λειτούργησαν οι νέες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις «ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» της Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικής. Συγκεκριμένα το Πειραϊκό Χωριό φιλοξένησε 5 περιόδους για τα κορίτσια με την γενική ονομασία «ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΄92».



Οι 5 κατασκηνωτικές περίοδοι ήταν:  1. Για την Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ Δημοτικού από 22 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου με αρχηγό τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Γεωργακόπουλο και θέμα: «Τα θαύματα του Κυρίου».
2. Για το Γυμνάσιο από 6 έως και 20 Ιουλίου με αρχηγό τον Πρεσβύτερο Μιχαήλ Χαλά και θέμα: « Είμαι μαζί σας, σε όλες τις ημέρες της ζωής σας, μέχρι της συντέλειας των αιώνων».


3. Για την  Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ Δημοτικού από 20 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου με αρχηγό τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Σαρρή Γεωργακόπουλο και θέμα: «Τα θαύματα του Κυρίου».
4. Για τις φοιτήτριες από 3 έως και 11 Αυγούστου με αρχηγό την Κωνσταντίνα Τζαναβάρα και θέμα: « Οι παραβολές του Κυρίου».
5. Για τις νέες του Λυκείου από 11 έως και 24 Αυγούστου με αρχηγό τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Τσιμούρη με θέμα: « Αυτός που έχει και τηρεί τις εντολές μου, αυτός με αγαπάει».

Κώστας Ζουρδός

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα πως μπορούμε να βρούμε και άλλες φωτογραφίες από τα χρόνια εκείνα. Ήμουν από τα πρώτα κορίτσια που είχαμε τότε παρέες μακάρι να έβρισκα να μαζευόμασταν μια φορά όπως τότε θάνατο ήθελα πολύ με όλα τα κορίτσια. 1996 περίπου μεχρι 1999-2000 ήμουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή