Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η Νεολαία του Πειραιά γιόρτασε την Εθνική Επέτειο, 22-23 Μαρτίου 1993…



1500 παιδιά, νέοι και νέες από 22 ενορίες της Μητροπόλεως Πειραιώς συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό τα νιάτα της Εκκλησιάς του Πειραιά. 



Στο διήμερο των εκδηλώσεων για την 25 Μαρτίου, που οργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως, παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής ηγεσίας της Πόλης και πολλοί επίσημοι. Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Πιστόλης, ενώ την δεύτερη ημέρα χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος. 




Στον εορτασμό συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα των ενοριών του Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Παναγίας Ρόδον το Αμάραντο, Ζωοδόχου Πηγής Καμινιών, Αγίου Νείλου, Ευαγγελιστρίας, Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων, Αγίων Αναργύρων, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Σπυρίδωνος, Θείας Αναλήψεως, Αγίου Ελευθερίου, Θείας Μεταμορφώσεως Παλιάς Κοκκινιάς, Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, Αγίας Σοφίας, Αγίου Βασιλείου, Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας, Αγίου Νικολάου, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, Προφήτου Ηλιού Καστέλλας και Υπαπαντής.



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου