Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Θανάσης Λάλας στο PUBLIC Συντάγματος



Οι Εκδόσεις Αρμός σε συνδιοργάνωση με τα Public και τον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία 99,2 σας προσκαλούν στην παρουσίασης του βιβλίου του Θανάση Λάλα με τον Γιώργο Νταλάρα με τίτλο «Γιώργος Νταλάρας….και το καλοκαίρι κρυώνω!» με αφορμή τις πολλαπλές εκδόσεις του βιβλίου, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 20.30 στο βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Φαραντούρη, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Δημήτρης Βραχνός. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Θοδωρής Αθερίδης και ο Γιώργος Κοτανίδης.





Ο Γιώργος Νταλάρας έχει κουσούρια που ίσως να προκαλούν και παρεξηγήσεις. Αλλά υπάρχει άνθρωπος χωρίς κουσούρια; Τα καλά του, όπως στον καθένα, πάνε με τα κουσούρια του παρέα… Ο «θείος», έτσι τον φωνάζουν οι κοντινοί του συνεργάτες, έχει αλλεργία στον καπνό του τσιγάρου, πίνει νεράκι του Θεού, κοιμάται νωρίς, όλη μέρα κάθε μέρα με τα μουσικά όργανα παρέα, δεν αντέχει τα δείπνα και τα κοσμικά, δεν τον χωράει ο τόπος, κάνει πάντα μια προβίτσα πέντε ωρών πριν την κανονική πρόβα έξι ωρών, είναι στο πλευρό των φίλων του στη γιορτή αλλά και στα δύσκολα, δεν ξεχνάει πού γεννήθηκε, ποιοι τον έφεραν στον κόσμο και ιδιαιτέρως δεν ξεχνά πόσο τον έχει επηρεάσει το φυσικό κρύο που έζησε στα παιδικά του χρόνια: «…δεν το άντεχα το κρύο, υπέφερα σαν παιδί… Να σκεφτείς ότι αυτό μού έμεινε κουσούρι και μεγάλος τώρα πια… είναι καλοκαίρι και κρυώνω!».
 
Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έπαιξε ποδόσφαιρο, συναντήθηκε νωρίς με την τύχη του. Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, ένα σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα. Και να τον καθοδηγήσει στο χώρο της ποίησης ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης. Στην ηλικία των 23 γνώρισε τυχαία τον Άντι Γουόρχολ και αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία της ζωής του. Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους. Άρχισε να κάνει καθημερινότητά του αυτές τις συναντήσεις. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Έχει δουλέψει ως  δημοσιογράφος σε μεγάλα Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών. Έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά. Σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική, την γλυπτική και συνεχίζει επιλεκτικά στη γραφή. Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου «Έφοδος στον ουρανό» εδώ.
Πηγή: Αρμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου