Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Ιούλιος 1992



Τον Ιούλιο του 1992, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας με άλλο ένα  ιστορικό γεγονός που κοσμούσε το εξώφυλλο της, την  επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών  των Ρωσιών Αλέξιου του Β. Στο τεύχος που ήταν το 169, στον δεύτερο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Το τρένο φεύγει, του Θεόδωρου Μαραγκού με τίτλο: Το μήνυμα του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Δεκαπενταύγουστος: Πρόσκληση και Πρόκληση, της Αικατερίνης Λίμα-Καταφυγιώτου με τίτλο: Η Εικόνα της Παναγιάς, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλλη με τίτλο: Τ’ Αυγούστου Τ’ Απογεύματα, του Γιώργου Μπήτρου με τίτλο: Δεκαπενταύγουστος στις Κυκλάδες, του Κωνσταντίνου Χολέβα με τίτλο: 9η Ιουλίου της Κυπριακής Ρωμιοσύνης, του Κωνσταντίνου Κούκη με τίτλο: «Των οικίων ημών εμπιπραγμένων», της Ναυσής Ιεσσαί-Κασιμάτη με τίτλο: Ελάτε να Κάνουμε διακοπές, του Δημήτρη Φερούση με τίτλο: Αιγαίο: Ψυχή του Ελληνισμού και κάστρο της Ορθοδοξίας, του Δημήτρη Καραβασίλη με τίτλο: Μια φορά και έναν καιρό. Στο ίδιο τεύχος υπήρξε μια αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστασίου, ένα μεγάλο ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών  των Ρωσιών Αλέξιου του Β΄ στην Ελλάδα από τους: Γ. Μπάρλα, Χ. Μάλλιου και Κ. Τσίλη, ένα ρεπορτάζ του Παναγιώτη Χαρατζόπουλου για την Πληροφορική στον χώρο της Εκκλησίας και τέλος ένα ρεπορτάζ του Ηλία Λιαμή για την 14η Γενική Συνέλευση του «Συνδέσμου».


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Επιμέλεια Έκδοσης ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος,  Συντονιστής της ύλης ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, στις Διορθώσεις η Ευγενία Τύρμπα, στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης, στην Μηχανογράφηση ο π. Δημήτριος Μπαλκανάς και στις συνδρομές ο π. Δημήτριος Καραλής και ο κ. Γεώργιος Λουτράρης. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 200 δραχμές…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου