Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Ιούνιος 1999



Τον Ιούνιο του 1999, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας κοσμώντας το εξώφυλλο του, με το γεγονός της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ Βαρθολομαίου στην Αθήνα. Στο τεύχος που ήταν το 95, στον ένατο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Βασίλειου Σκιαδά τίτλο: Οι Άγιοι Απόστολοι προ και μετά την Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, της Σοφίας Κωνσταντινίδου με τίτλο: Στις Κατακόμβες της Μήλου, του Γεωργίου Ευαγγέλου με τίτλο: Η απάντηση της Πειραϊκής Εκκλησίας για τους βομβαρδισμούς, του Παναγιώτη Χαρατζόπουλου με τίτλο: «Βιοεπιστήμες και Νέες Τεχνολογίες». Στο τεύχος αυτό υπήρξε εκτενές και μεγάλο ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα και τον Πειραιά.


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος στην Επιμέλεια Εκδόσεως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης στις διαφημίσεις οι Δημήτριος Αλφιέρης και Αναστάσιος Κυριακού και στις Συνδρομές η Ασπασία Αθανασάκη. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 500 δραχμές…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου