Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Μάιος 2004



Τον Μάιο του 2004, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας της Μητροπόλεως Πειραιώς.. Στο τεύχος που ήταν το 149, στον δέκατο τέταρτο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Το Εκκλησιαστικό Πρόβλημα σήμερα, της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Η Νέα του Πνεύματος Επανάσταση, του Γεωργίου Σχιζά με τίτλο: Τα βήματα της Θείας Χάριτος, του Σωτηρίου Ν. Κόλλια με τίτλο: «Όπλα και τεχνάσματα του διαβόλου κατά του ανθρωπίνου γένους», του Δημήτριου Καραγιάννη με τίτλο: Ταπείνωση, στοιχείο του ευχαριστιακού τρόπου βίωσης, του Κωστή Κούκη με τίτλο: Υποτακτικός, του π. Εφραίμ Παναούση με τίτλο: Μια αιωνιότητα και μια μέρα, της Βασιλικής Τσουκάτου-Κορωναίου με τίτλο: Το αντίθετο της αγάπης, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη με τίτλο: «Υπάρχει και η άλλη όψη…», της Ναυσικάς Ιεσαί-Κασιμάτη με τίτλο: Ήταν κάποτε, του π. Θεμιστοκλή Μουρτζάνου με τίτλο: «Αιωνίων Μάχες», του Κωνσταντίνου Γανωτή με τίτλο: Λουκάς Νοταράς, του Γεωργίου Αχ. Παπαδημητρίου με τίτλο: Ρωμανός Δ΄ Διογένης-Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος και ο Κωνσταντίνος Χολέβας με τίτλο: Η καταγωγή και ο ρόλος των τουρκοκυπρίων.


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, Συντονισμός ύλης, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και Δημήτρης Αρώνης, Διόρθωση Κειμένων Μιχάλης Καπετανής, Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης στις διαφημίσεις ο Δημήτρης Αλφιέρης και στις Συνδρομές η Ασπασία Αθανασάκη. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 1,50 ευρώ…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου