Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Απρίλιος 1992



Τον Απρίλιο του 1992, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας με το ιστορικό γεγονός που κοσμούσε το εξώφυλλο της, την Ιστορική Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Φανάρι, την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 15 Μαρτίου του 1992. Στο τεύχος που ήταν το 16, στον δεύτερο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Κωνσταντίνου Κούκη με τίτλο: Το Αλατόμητον Όρος, της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Ποιο το δικό μας μύρο;, του Αθανασίου Κοτταδάκη με τίτλο: Παρακαμπτήριες της Σταυρικής Θυσίες, του Νικόλαου Ζία με τίτλο: Τα Πάθη στη Βυζαντινή Ζωγραφική, του π. Γεώργιου Δορμπαράκη με τίτλο: «Τη Αγία και Μεγάλη Τετάρτη», της Ναυσή Ιεσσαί-Κασιμάτη με τίτλο: Αχ! Να ήμουν και γω, του Θεόδωρου Ψαριώτη με τίτλο: Εσπερινά Κεκραγάρια, και Ορθρινά Πασιπνοάρια, της Ναυσή Ιεσσαί-Κασιμάτη με τίτλο: Σταυρός και Ανάσταση, του Ιωάννου Παναγόπουλου με τίτλο: Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος Χριστόδουλου με τίτλο: Η ώρα της Νέμεσης, του π. Πολύκαρπου Μπόγρη με τίτλο: Η ώρα της εξομολόγησης, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλλη με τίτλο: Θυμάσαι την πρώτη σου αγάπη και του Κωνσταντίνου Λαλαούνη με τίτλο: Οικογένεια: ζεστή φωλιά ή ξέφραγο αμπέλι. Στο τεύχος αυτό, υπήρξε και μεγάλο ρεπορτάζ από την Ιστορική Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Φανάρι.


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Επιμέλεια Έκδοσης ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος,  Συντονιστής της ύλης ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, στις Διορθώσεις η Ευγενία Τύρμπα, στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης, στην Μηχανογράφηση ο π. Δημήτριος Μπαλκανάς και στις συνδρομές ο π. Δημήτριος Καραλής και ο κ. Γεώργιος Λουτράρης. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 200 δραχμές…

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου