Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Φεβρουάριος 2001



Τον Φεβρουάριο του 2001, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας κοσμώντας το εξώφυλλο της με το γεγονός της Υπαπαντής. Στο τεύχος που ήταν το 113, στον ενδέκατο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Δημοσιογραφικές σκοπιμότητες, της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Αιώνια ζωή, η γνώση του Θεού, της Σοφίας Βαλμά-Γιαννίση με τίτλο: Αδερφός του Ασώτου, του Ευάγγελου Μόσχου με τίτλο: Το Θεοβάδιστο Όρος Σινά όπως το είδαν οι νεοέλληνες λογοτέχνες, του Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη με τίτλο: Το ένδυμα της ντροπής, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη με τίτλο: Πρώτα από όλους η γυναίκα, του Κωστή Κούκη με τίτλο: Το τίμημα της ελευθερίας, του Κωνσταντίνου Χολέβα με τίτλο: Η Ακαδημία Αθηνών και το λατινικό αλφάβητο, του Σάββα Σπέντζα με τίτλο: Ο Σερ Στήβεν Ράνσιμαν και η προσφορά του, του Βλάσση Αγτζίδη με τίτλο: Η άγνωστη Τουρκία, του Βασίλειο Σκιαδά με τίτλο: Από την πολυπραγμοσύνη στην εσωτερικότητα, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Αντώνιου Καλλιγέρη με τίτλο: 2004: Τέρμα ή Σταθμός; του Χριστόδουλου Πρωτόπαππα με τίτλο: Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος και η πρόσκληση της νέας τεχνολογίας, της Ζωής Γκενάκου με τίτλο: Κύπρος, η «Ατόφια Ρωμιοσύνη».


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, Συντονισμός ύλης, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και Δημήτρης Αρώνης, Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης στις διαφημίσεις οι Δημήτριος Αλφιέρης και Μάκης Παπαγεωργίου και στις Συνδρομές η Ασπασία Αθανασάκη. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 500 δραχμές…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου