Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Εθνικός, Πρωταθλητής Παίδων 1968



Το 1968 η ομάδα Παίδων του Εθνικού κατέκτησε το παιδικό πρωτάθλημα Ελλάδος νικώντας στον τελικό το Μαρούσι στο Σπόρτινγκ με 57-54. Στην σπουδαία παιδική ομάδα του Εθνικού προπονητής ήταν ο γνωστός, στην συνέχεια, παράγοντας του Μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Η παιδική ομάδα του Εθνικού αποτέλεσε τον κορμό για την αντρική ομάδα που την ίδια χρονιά (1968) ανέβηκε στην Α΄ Κατηγορία.


 Για την ιστορία να αναφέρουμε πως έως το 1972 στην Ελλάδα υπάρχουν 4 κατηγορίες πρωταθλημάτων: Α΄ Εθνική, Α΄ κατηγορία, Β΄ κατηγορία και η Γ΄ κατηγορία. Η ομάδα του Εθνικού έως το 1964 δεν είχε δικό της γήπεδο και γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούσε το ανοιχτό γήπεδο του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι. Το 1968 ο έφορός της ομάδας Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, έρχεται σε συμφωνία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Saint-Paul», έτσι ώστε να χρησιμοποιεί ο Εθνικός το γήπεδο της Σχολής τα Σαββατοκύριακα για προπονήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές της Σχολής να ενταχθούν στην ομάδα μπάσκετ του Εθνικού ανεβάζοντας το αγωνιστικό του επίπεδο.


Στην φωτογραφία διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Βασιλακόπουλος (Προπονητής), Καρακατσάνης,, Μανωλέμης, Καραγιάννης, Χατζηελευθερίου. Καθιστοί από αριστερά: Μπάρδης, Τουμπαλάκης, Κορκόδειλος, Σπανίδης Δόγκας.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου