Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Μάρτιος 1992



Τον Μάρτιο του 1992, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας με κεντρικό τίτλο: 4000 χρόνια Μακεδονία. Στο τεύχος που ήταν το 15, στον δεύτερο  χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Τα μάτια  με προσδοκία στο Φανάρι, της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Γιατί ν’ ανταλλάσουμε την αλήθεια;, του π. Νικόλαου Χ. Ιωαννίδη με τίτλο: Ο οδηγός της Ορθοδοξίας, του Σαράντου Ι. Καργάκου με τίτλο: Η ώρα της εξόδου, του Κωνσταντίνου Κούκη με τίτλο: Πεθαίνει η άνοιξη;, του Αθανάσιου Κοτταδάκη με τίτλο: Η Εθνική Επέτειος, του π. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού με τίτλο: Η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, της Ναύση Ιεσσαι – Κασιμάτη με τίτλο: Πρόβλημα σου, του Νικόλαου Μητσόπουλου με τίτλο: Ιωάννης Ν. Καρμίρης, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου - Σουρέλη με τίτλο: Η γυναίκα στον Μακεδονικό αγώνα, του Κωνσταντίνου Γανωτή με τίτλο: Το δαφνόκλαδο του μαρτυρίου, του Νικόλαου Μάρτη με τίτλο: Μακεδονία και Θράκη προμαχώνες του Ελληνικού Έθνους, του Σπύρου Δρακόπουλου με τίτλο: Το AIDS και η χειρουργική, του Αθανάσιου Αβραμίδη με τίτλο: Παθητικό κάπνισμα, της Σοφίας Χατζή με τίτλο: Από την Ιεραποστολή στο Ζαΐρ και του Δημήτρη Καραβασίλη με τίτλο: Η μοναξιά σκοτώνει τα λιοντάρια. Το τεύχος φιλοξενήθηκε και μια αποκλειστική συνέντευξη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Βουλγαράκη.


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Επιμέλεια Έκδοσης π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος,  Συντονιστής της ύλης ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, στις Διορθώσεις η Ευγενία Τύρμπα, στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης, στην Μηχανογράφηση ο π. Δημήτριος Μπαλκανάς και στις συνδρομές ο π. Δημήτριος Καραλής και ο κ. Γεώργιος Λουτράρης.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου