Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

«Ευαγγελίστρια 2004», 20-28 Μαρτίου



Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκαν οι πολυήμερες λατρευτικές, πολιτιστικές και νεανικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ενορία Ευαγγελιστρίας της Μητροπόλεως Πειραιώς. Κορύφωση των λατρευτικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια των 9 ημερών ήταν το Αρχιερατικό συλλείτουργο στις 25 Μαρτίου το οποίο τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ.


Στις εκδηλώσεις μίλησαν αρκετοί ομιλητές μεταξύ των οποίον: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος Ιερόθεος, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λεγάτος, ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ιωάννου, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δεμενόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Μανωλάτος, ο Ιερομόναχος π. Ευστάθιος Ραφτόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μαρίνος Γεωργακόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Τσιάπρας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Καλαμάρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Χαλάς, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σαββόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Θεοδώσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Αθανασούλας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.


Στα πλαίσια των « Ευαγγελιστρίων 2004» λειτούργησαν τρείς εκθέσεις. Έκθεση Μακεδονικού Αγώνα, Έκθεση Κυπριακού Αγώνα και Έκθεση Παραδοσιακής Φορεσιάς.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου