Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Φεβρουάριος 2004



Τον Φεβρουάριο του 2004, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας της Μητροπόλεως Πειραιώς.. Στο τεύχος που ήταν το 146, στον δέκατο τέταρτο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Η Πνευματική άθληση των χριστιανών, του Βασίλειου Σκιαδά με τίτλο: Η Υπαπαντή του Σωτήρος και η Θεοτόκος, της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Υπαπαντή: Άκρα ταπείνωση-Άφθορη δόξα, του Κωστή Κούκη με τίτλο: Μητέρα, της Σοφίας Κωνσταντινίδη με τίτλο: Στο δρόμο και στα χέρια του Θεού, του Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου με τίτλο: Το Μέγα Απόδειπνο, του Γεώργιου Σουρέλη με τίτλο: «Αύριο είναι Κυριακή», του Δημήτρη Καραβασίλη με τίτλο: Φύλακας Άγρυπνος, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Μουρτζάνου με τίτλο: Έχει όρια η ελευθερία της έκφρασης, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη με τίτλο: Το χιόνι, απάτητο, της Μερόπης Ν. Σπυροπούλου με τίτλο: Σημάδια πολύτιμα και διαχρονικά, του Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Παναούση με τίτλο: Το μαγεριό του Αγίου, του π. Γεράσιμου Ζαμπέλη με τίτλο: Η ευθύνη της οικογένειας, της Μάρως Σιδέρη με τίτλο: Ανήλικοι που δεν μπορούν να είναι παιδιά, του Κωνσταντίνου Χολέβα με τίτλο: Η Εκκλησιαστική κρίση στο Κράτος των Σκοπίων, του Μανώλη Εγγλέζου-Δεληγιαννάκη με τίτλο: 90 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, Συντονισμός ύλης, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και Δημήτρης Αρώνης, Διόρθωση Κειμένων Μιχάλης Καπετανής, Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης στις διαφημίσεις ο Δημήτρης Αλφιέρης και στις Συνδρομές η Ασπασία Αθανασάκη. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 1,50 ευρώ…



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου