Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Δεκέμβριος 1992



Τον Δεκέμβριο του 1992, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας με άλλο ένα  ιστορικό γεγονός που κοσμούσε το εξώφυλλο της, την  επίσημη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κρήτη.. Στο τεύχος που ήταν το 23, στον δεύτερο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


α κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: «Θεός εφανερώθη εν σαρκί…», της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Να πετάξουμε σαν αετοί, της Ναυσής Ιεσσαί-Κασιμάτη με τίτλο: Χριστός γεννάται δοξάσατε, του Κωνσταντίνου Γανωτή με τίτλο: Ο θρήνος των τρωάδων, του π. Πολύκαρπου Μπόγρη με τίτλο: Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, του Κωνσταντίνου Γανωτή με τίτλο: Σαν το Μικρό Χριστό, του Νικολάου Ζία με τίτλο: Η εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος Χριστόδουλου με τίτλο: Οι ξεχασμένοι έλληνες των Βαλκανίων και το χρέος μας, του Σόλωνα Νινίκα με τίτλο: Η θρησκευτική άνοιξη της Μόσχας, του Αθανάσιου Κοτταδάκη με τίτλο: Στην πρωτοπορία της Αφρικάνικης Ιεραποστολής, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη με τίτλο: Όσο υπάρχουν γονείς, του Αναστασίου Μεντάκη με τίτλο: Η επίδραση της μουσικής, του π. Καλλίνικου Μαρολέοντα με τίτλο: Κόμικς, του Γεωργίου Μπάρλα με τίτλο: Ραδιοφωνικός Σταθμός Πειραϊκή Εκκλησία «Στην Ανατολή του 5ου χρόνου», του Γιώργου Παπαευθυμίου με τίτλο: Νέοι Άγιοι στην Εκκλησία της Ρουμανίας, του Σωκράτη Καταφυγιώτη με τίτλο: Ουρολοίμωξη. Στον ίδιο τεύχος υπήρξε μια αποκλειστική συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου Ράντοβιτς, και ένα ρεπορτάζ του Δημήτρη Αλφιέρη για την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου σε Ρόδο και Ύδρα.


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Επιμέλεια Έκδοσης ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος,  Συντονιστής της ύλης ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, στις Διορθώσεις η Έλενα Χατζόγλου, στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης, στην Μηχανογράφηση ο π. Δημήτριος Μπαλκανάς και στις συνδρομές ο π. Δημήτριος Καραλής και ο κ. Γεώργιος Λουτράρης. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 200 δραχμές…


Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου