Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τα extreme sport της εποχής μας…


Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά extreme sport με τα οποία και ασχολούνται οι νέοι σήμερα με δημοφιλή το Αλεξίπτωτο πλαγιάς, το Skydiving δηλαδή η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, Kitesurf, δηλαδή ο αετός-σανίδα πάνω στα κύματα και άλλα πολλά περίεργα, φοβίσιμα και λίγο επικίνδυνα. Και εγώ που τα γράφω και για την γένια μου και λίγο παραπάνω, όλα τούτα είναι λίγο ακαταλαβίστικα και περίεργα. Εμείς εκτός από τα γνωστά και δημοφιλή παιχνίδια του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ του βόλεϊ του πινκ-πονκ, είχαμε και τα δικά μας δύσκολα παιχνίδια που θα σας τα παρουσιάσω όχι για να μην μας λένε και οπισθοδρομικούς. Το πρώτο όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία είναι η δύναμη των χεριών. Τώρα μην με ρωτήσετε ποίος νίκησε. Τολμώ να ποντάρω στον Μάκη Καραγιοξή  και ας με συγχωρέσει ο Μιχάλης Στανατιώτης.




Το δεύτερο άθλημα που είναι και αρκετά επικίνδυνο και παρακαλώ τα παιδιά να μην διαβάσουν αυτό το άρθρο, το οποίο το παρουσιάζουν στελέχη του νεανικού κέντρου του Αγίου Βασιλείου που είχαν περάσει και ειδική εκπαίδευση, είναι το σπάσιμο των μπαλονιών όπως μας το παρουσιάζουν παραπάνω ο Γιώργος Κοντός και ο Νίκος Μπουζαλάκος. Νικητής ήταν εκείνος που θα κατάφερνε να σπάσει με τα πόδια του τα περισσότερα μπαλόνια. Λόγω εμπειρίας ποντάρω στον Γιώργο.


Το τρίτο άθλημα, και αυτό αρκετά επικίνδυνο είναι οι « καβαλαρίες » όταν δηλαδή ( να το εξηγήσω) τα παιδιά χωρίζονται ανά ζευγάρια και ό ένας κουβαλάει τον άλλον στην πλάτη του και προσπαθεί να ρίξει το αντίπαλο ζευγάρι. Όπως το δείχνουμε στην παραπάνω φωτογραφία. Στην οποία και διακρίνετε τα πολύ δυνατά «δίδυμα»: Περικλής-Μάκης, Νίκος-Νότης, Μάκης-Παναγιώτης και άλλοι. Εδώ τα προγνωστικά είναι δύσκολα.


Τέλος θα κλείσω με το τέταρτο άθλημα γιατί πιστεύω ότι θα έχετε ε εντυπωσιαστεί από όσα έχουμε παρουσιάσει με το δυσκολότερο extreme sport της εποχής μας το  « χαρωπά τα δύο μου χέρια τα χτυπώ». Και είναι δύσκολο γιατί προϋποθέτει, χαρούμενη διάθεση, μεγάλο χαμόγελο και δυνατά παλαμάκια. Όπως μας το δείχνει ο Νίκος και ο Μιχάλης.


Αυτά ήταν μερικά από τα extreme sport της εποχής μας που παίζαμε τολμηρά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς όταν ήμασταν παιδία, όταν όλα ήταν απλά και καλόκαρδα και δεν χρειαζόσουν τίποτα για να διασκεδάσεις, η μάλλον χρειαζόσουν το σπουδαιότερο που δεν υπάρχει στις μέρες μας, καλούς φίλους γεμάτους αγάπη…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου