Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αγάπη που γεννιέται αδιάκοπα…


Α! ΜΕΡΟΣ


Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μας. εκείνος που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των επιλογών μας , το αρχικό πρότυπο για πολλούς της ιεροσύνης, της προσφοράς, της διακονίας, της αγάπης είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο δικός μας π. Ιγνάτιος.




Το να γράψεις για εκείνον είναι σαν να προσπαθείς να περιγράψεις όλα τα μήκη της θάλασσας, όλα τα χρώματα του ουρανού, όλα τα θαύματα της φύσης, σαν να περιγράφεις της αγάπη γιατί ήταν και είναι ο ίδιος μια αγάπη που γεννιέται αδιάκοπα.

 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμο Παναγιώτης) Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 και πρεσβύτερος το 1983, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο. Από το 1984 μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτου Δημητριάδος το 1998 διετέλεσε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Υπήρξε  ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς.

 
Εργάστηκε ιδιαίτερα με τους νέους. Οργάνωσε και διηύθυνε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως Πειραιώς, ανέπτυξε κατασκηνωτικά και άλλα ποιμαντικά προγράμματα για τη νεολαία, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου», της παγκόσμιας αδελφότητας Ορθοδόξων Νεολαιών. Βοήθησε στο άνοιγμα της Εκκλησίας στο χώρο των ΜΜΕ, με την έκδοση των περιοδικών ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΝΕΙΑΤΑ, την οργάνωση και διεύθυνση του ραδιοσταθμού ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91,2 FM, και με την τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1 ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, την οποία παρουσιάζει από το 1992 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, για πέντε χρόνια επιμελήθηκε εκπομπή της ΕΡΑ -5 για τους απόδημους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

 
 Στις 10 Οκτωβρίου 1998 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο και ενθρονίστηκε στις 14 Νοεμβρίου 1998.
Σταθμός στην ζωή του, στην ζωή μας, στην ιστορία της τοπικής μας εκκλησίας είναι η κάθοδός του στον Πειραιά λίγο μετά την εκλογή του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου.                                   


Ένα ανέκδοτο περιστατικό αναφέρει ότι νεαρός τότε ο Παναγιώτης επιστρέφοντας από ένα προσκύνημα στην Αίγινα και λίγο πριν φτάσει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά ατένιζε από το κατάστρωμα τον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Χατζηκυριάκειο. Μια σκέψη πέρασε από το μυαλό του. Να μπορούσε να φτιάξει και να ευπρεπίσει το καμπαναριό του Ναού. Δεν γνωρίζω αν τα κατάφερε. Κατάφερε όμως πολλά περισσότερα…


Συνεχίζεται…

Κώστας Ζουρδός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου