Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Κάθε Κυριακή κάτι άλλο…


Στις 30 Οκτωβρίου του 1988 η Μητρόπολη Πειραιώς αρχίζει μια σπουδαία σύγχρονη ιεραποστολική διακονία, ένα όνειρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου, την ημέρα εκείνη για πρώτη φορά βγαίνει στον «αέρα» το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού      « Πειραϊκή Εκκλησία». Το πρόγραμμα του Ραδιόφωνου ξεκινάει στην αρχή να εκπέμπει στο λεκανοπέδιο Αττικής και το ηχητικό του σήμα με την φωνή του Πρόδρομου Δασιγένη μπαίνει στα σπίτια των Πειραιωτών και στην συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.



Το όραμα του Μητροπολίτη Πειραιώς για μια διαρκεί και συνεχείς παρουσία του λόγου του Θεού στην ζωή των ανθρώπων ύστερα από πολλούς κόπους, δυσκολίες και προσπάθειες παίρνει σάρκα και οστά και αρχίζει το μακρύ του ταξίδι στα κύματα του ραδιοφώνου και είναι ή «άλλη» επιλογή μέσα στην πολυφωνία των Μέσων Ενημέρωσης. Την εποχή εκείνη σηματοδοτείτε η έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και η Μητρόπολη Πειραιώς πρωτοπόρα και πάλι μπαίνει και σε αυτόν τον τομέα προσφέροντας μία ακόμα ευκαιρία ιεραποστολικής διακονίας, μια ακόμα δυνατότητα στους ανθρώπους να ακούσουν το λόγο του Θεού που θα ωφελήσει την ζωή τους και την πορεία τους.


 Σε αυτή την έκρηξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας με την δημιουργία αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών και εκατοντάδων εκπομπών, τώρα υπάρχει και η επιλογή της φωνής της Εκκλησίας μέσα από την ραδιοφωνική συχνότητα της «Πειραϊκής Εκκλησίας». Στο ραδιόφωνο της «Πειραϊκής Εκκλησίας» δημιουργήθηκαν πολλές και σπουδαίες εκπομπές που έδωσαν την δική τους μαρτυρία, με τον δικό τους τρόπο και ύφος, μαρτυρία της ζωής της Εκκλησίας. Μέσα σε αυτήν την ευαγγελική ιεραποστολική ραδιοφωνική σπορά ξεπρόβαλε και η εκπομπή: « Κάθε Κυριακή κάτι άλλο» με Ραδιοφωνικό παραγωγό τον Νίκο ( Καλλίνικο ) Μαυρολέων και την συμμετοχή των νέων της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.


Κάθε Κυριακή μεσημέρι η εκπομπή έδινε το δικό της στίγμα και απευθυνόταν με μοναδικό τρόπο κυρίως στα παιδιά και στους νέους ανθρώπους, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, ψυχαγωγώντας και διασκεδάζοντας τους ακροατές που άνοιγαν τους ραδιοφωνικούς τους δέκτες για να την απολάυσουν. Για εμάς τα παιδιά από την ενορία του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, η εκπομπή ήταν μια πρωτόγνωρη και σπουδαία εμπειρία ζωής γιατί είχαμε την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε την λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, την δημιουργία μιας εκπομπής, και την συμμετοχή σε αυτήν. Ο καθένας κάτω από την καθοδήγηση και την επίβλεψη του Νίκου ( Καλλίνικου ) Μαυρολέων αναλάμβανε κάποιον ρόλο είτε παρουσιάζοντάς μία μικρή ενότητα της εκπομπής στον ραδιοφωνικό αέρα, είτε απαντούσε στα τηλέφωνα που κατέκλυζαν το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.


Στην εκπομπή «Κάθε Κυριακή κάτι άλλο» εκτός από την σπουδαία παρουσία και προσφορά του Νίκου ( Καλλίνικου ) Μαυρολέων και την συμμετοχή των παιδιών, έλαμψε και το αστέρι του Νίκου Μπουζαλάκου, στέλεχος της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς που ξεδίπλωνε στην εκπομπή ένα μοναδικό ραδιοφωνικό χαρακτήρα που άφησε εποχή και αγαπήθηκε από τους νέους κυρίως ακροατές. Ο Νίκος αλλοιώνοντας μοναδικά την φωνή του και δίνοντας της μια όμορφη, αστεία, ιδιαίτερη παιδική μελωδικότητα έκανε έναν χαρακτήρα σε μια ενότητα της εκπομπής  που μάγευε το κοινό και όλους εμάς στο στούντιο που τον ακούγαμε εκστατικοί και τον πειράζαμε διαρκώς για αυτό το ιδιαίτερο και σπουδαίο του χάρισμα.


Η εκπομπή αγαπήθηκε από το Ραδιοφωνικό κοινό του σταθμού της « Πειραϊκής Εκκλησίας» και έγραψε την δική της ιστορία στην ραδιοφωνική ιστορία της Τοπικής Εκκλησίας. Για όλους εμάς που ζήσαμε από κοντά αυτήν την προσπάθεια ήταν άλλη μια μοναδική εμπειρία που μας προσέφερε η ενορία του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και μας συντροφεύει με γλυκές και νοσταλγικές αναμνήσεις. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την χαρά μας όταν μαζευόμασταν στην πλατεία και ξεκινούσαμε για τον ραδιοφωνικό σταθμό, τα γέλια μας και τα αστεία μας αλλά και την συμμετοχή μας στην εκπομπή.
Σε αυτές τις δύσκολες Κυριακές που μια καινούργια εβδομάδα μας περίμενε η εκπομπή «Κάθε Κυριακή κάτι άλλο» ήταν πραγματικά το κάτι άλλο και στις Κυριακές μας και στην ζωή μας…



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου