Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Αγάπη που γεννιέται αδιάκοπα…



                                                                 Β!ΜΕΡΟΣ

Με το που έρχεται ο π. Ιγνάτιος στον Πειραιά ξεκινάει την οργάνωση της νεότητας. Φρέσκιες ιδέες, νεανικός ενθουσιασμός και όρεξη για ιεραποστολική πρόσφορα με άξονα την θυσία και την αγάπη. Από τις πρώτες ενέργειες του είναι η αναζήτηση συνεργατών και τα βρίσκει αρχικά στα πρόσωπα του Νίκου ( Καλλίνικου) Μαυρολέων και του Επαμεινώντα (Μεθόδιου) Κρητικού, στην συνέχεια ακολουθούν εκατοντάδες άλλοι. Πρώτη πράξη μια συνάντηση νέων στην ενορία του Αγίου Βασιλείου για να μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και να ορίσει τις πνευματικές προσπάθειες της Μητροπόλεως στους νέους ορίζοντες και στόχους που ανοίγονται. Η ιστορική μνήμη καταγράφει τον π. Ιγνάτιο και τον Νίκο Μαυρολέων να μαζεύουν τον κόσμο από τον δρόμο για να γεμίσουν την αίθουσα. Από τότε το έργο θα είναι τόσο μεγάλο που στις γιορτές νεολαίας που θα ακολουθήσουν δεν θα φτάνει για μία μέρα το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και με δυσκολία θα φτάνει για μία μέρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Νέου Φαλήρου.




Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι η χειροτονία του π. Ιγνάτιου σε Αρχιμανδρίτη και στην συνέχεια σε πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Πειραιώς. Τώρα ο ρόλος είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένος, τώρα αρχίζει μια ξέφρενη ιεραποστολική πορεία που όμοια της δύσκολα συναντάει κανείς στην Νεότερη Ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο π. Ιγνάτιος οργανώνει έναν απίστευτό μηχανισμό δράσεων σε όλους τους τομείς. Αναδιοργάνωση των κατηχητικών δραστηριοτήτων, φροντιστήριο στελεχών, δημιουργία της Φοιτητικής Εκκλησιαστικής Δράσης ( γνωστή σε όλους μας ως Φ.Ε.Δ.) ξεκίνημα των κατασκηνώσεων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας της Χρυσοπηγής της «Χριστιανούπολης», δράσεις πολύπλευρες στα πνευματικά κέντρα, γιορτές νεολαίας και τόσα άλλα. Σε όλες τις δράσεις και τις ενέργειες ο π. Ιγνάτιος είναι παρόν. Δεν είναι ο συντονιστής επί χάρτου αλλά ο ενεργών προσωπικά δρών και αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Μα το ποιο σημαντικό η αμεσότητα του χαρακτήρα του, η καλοσύνη του και κυρίως η αγάπη του δημιουργούν γύρω του ένα μελίσσι νέων αγοριών και κοριτσιών που ενστερνίζονται το όραμα του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου και το δικό του και ρίχνονται με νεανικό ενθουσιασμό και ζήλο στο Ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία μας είναι η Εκκλησία των θαυμάτων και ο Χριστός είναι των εκπλήξεων. Και έρχονται εκπλήξεις πολλές, έργα σαν θαύματα. Η δημιουργία του Ραδιοφωνικού σταθμού Πειραϊκή Εκκλησία, ο Παιδικός σταθμός της Μητροπόλεως και στην συνέχεια το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, η δημιουργία της κατασκήνωσης «Ουρανούπολη» στην Παιανία Αττικής, το περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία και οι γιορτές νεολαίας είναι μερικά από αυτά τα μικρά διαμάντια  που κάνουν την Μητρόπολη Πειραιώς, πρωτοπόρα και γνωστή εντός και εκτός Ελλάδος. Η αγαπητική διάθεση και το θυσιαστικό φρόνημα ζεσταίνει τους ανθρώπους, ανοίγει τους ορίζοντες, δημιουργεί προσανατολισμούς ζωής, φανερώνει τον Χριστό έτσι όπως ακριβώς είναι ζωντανός μια αγκαλιά για όλους.

Ο χρόνος του π. Ιγνάτιου είναι γεμάτος μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και έρχεται η καταξίωση. Ο Θεός φωτίζει τους ανθρώπους του όταν πρέπει. Εκπομπή σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, Αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου», της παγκόσμιας αδελφότητας Ορθοδόξων Νεολαιών, και τον Οκτώβριο του 1998 χειροτονείτε Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο. Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια μεγάλης προσφοράς στην Μητρόπολη Πειραιώς, το θέλημα του Θεού ορίζει ένα νέο μετερίζι…



Συνεχίζεται…

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου