Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Έχουμε επιθεώρησηηηη…..



Επειδή το καλοκαίρι τελειώνει και οι νοσταλγικές μας αναμνήσεις γυρίζουν στο παρελθόν πως μπορεί κανείς να ξεχάσει την κατασκήνωση. Μέσα στο πρόγραμμα της υπήρχαν και οι μεγάλες επιθεωρήσεις καθαριότητας των θαλάμων και των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης της κάθε ομάδας. Οι δύο μεγάλες επιθεωρήσεις καθαριότητας από τα στελέχη του αρχηγείου γινόντουσαν πριν τα επισκεπτήρια των γονέων. Στην κατασκήνωση επικρατούσε πανικός εργασίας. Καθαρίζαμε και τα ποιο απίθανα μέρη των θαλάμων, των τουαλετών και των χώρων ευθύνης,έτσι ώστε να βγούμε «καθαροί» στην επιθεώρηση.



 Το καλοκαίρι του 1992 στην κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών Γυμνασίου το αρχηγείο αποτελούταν από τον Αρχηγό π. Πολύκαρπο, τον συναρχηγό π. Χαρίτων και τους υπαρχηγούς Γιώργο Μπήτρο και Παναγιώτη Φραγκάκο. Ο π. Χαρίτωνας και ο Γιώργος Μπήτρος μπορούσαν να βρουν τα ποιο απίθανα πράγματα στα απίστευτα σημεία. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την επίσκεψη του αρχηγείου στην ομάδα μας στο λυόμενο όταν ο π. Χαρίτωνας σήκωσε ένα στρώμα και βρήκε από κάτω μία κάλτσα. Τα αστεία που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. Με τον Γιώργο να επισημάνει το γεγονός ( που δυστυχώς δεν λειτούργησε ως ελαφρυντικό) ότι η κάλτσα δεν ήταν βρόμικη.  


Ήταν μια όμορφη κατασκηνωτική χρονιά με δράση, χαρά, γέλιο και πολύ παιχνίδι. Μα κυρίως με την κοινή μας αδερφική ζωή. Στην κατασκηνωτική περίοδο εκτός από τα στελέχη του αρχηγείο που προαναφέραμε υπήρξαν και οι ομαδάρχες-βοηθοί που ήταν: Θανάσης Σταθόπουλος, Γιώργος Δεμερτζής, Μιλτιάδης Ζέρβας, Ζαχαρίας Κλάδος, Χρήστος Τάχιας, Σπύρος Βαλσαμής, Στέλιος Γερωνυμάκης, Δημήτρης Σπυράκης, Κώστας Παγώνης, Βασίλης Χρήστου, Μάρκος Φουντωτός, Βασίλης Στρατηγός και πολλοί άλλοι.

 
Αξέχαστες στιγμές που κουβαλούσαμε μέσα μας όλο το διάστημα του χειμώνα προσμένοντας το επόμενο καλοκαίρι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την στεναχώρια όταν τελείωνε η κατασκήνωση και την γλυκία νοσταλγία τις πρώτες μέρες που επιστρέφαμε στο σπίτι… 

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου