Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στη φυλακή η κοπέλα με το κόκκινο φουλάρι

 διαδηλώτρια τουρκια
Ποινή φυλάκισης έως και 98 ετών αντιμετωπίζει νεαρή διαδηλώτρια στην Τουρκία, μεταξύ άλλων λόγω του κόκκινου φουλαριού της.
Πρόκειται για την 20χρονη Αϊσέ Ντενίζ Καρατζαγίλ, η οποία είναι γνωστή και ως «η κοπέλα με το κόκκινο φουλάρι».
Η νεαρή είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της Αττάλειας, ενώ περίμενε την αδελφή της για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Η Αϊσέ έμεινε τέσσερις μήνες υπό κράτηση και οι εισαγγελείς στην Αττάλεια προτείνουν στη δικογραφία επιβολή φυλάκισης από 24 έως 98 χρόνια, θεωρώντας ότι το κόκκινο φουλάρι που φορούσε «υποδήλωνε τη σχέση της με τον σοσιαλισμό» καθώς και τη σχέση της με «παράνομες τρομοκρατικές οργανώσεις μαρξιστικού – λενινιστικού προσανατολισμού».
Η 20χρονη κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί συνάθροισης και αντίσταση κατά της αρχής.


Η δίκη θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου. Μαζί με τη νεαρή κοπέλα, κατηγορίες αντιμετωπίζουν τέσσερις διαδηλωτές, με την ποινή φυλάκισης που έχουν ζητήσει οι εισαγγελείς να κυμαίνεται από 11 έως 95 χρόνια κατά περίπτωση.
Οι εισαγγελείς μάλιστα παρουσίασαν μία  κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως βασικό στοιχείο των αποδείξεών τους.
Η νεαρή Τουρκάλα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια και σε άλλη υπόθεση την οποία ερευνά έτερος εισαγγελέας και η οποία θα εκδικασθεί στις 13 Ιουνίου.
Η ίδια παραδέχεται «περήφανα», όπως δηλώνει, τη συμμετοχή της στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την δολοφονία του ακτιβιστή Αχμέτ Ατακάν στην Άγκυρα, σε διαδηλώσεις ενάντια στη δημιουργία αυτοκινητοδρόμου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου