Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στην καρδιά μας... παγκόσμιοι πρωταθλητές


 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Στην καρδιά μας... παγκόσμιοι πρωταθλητές (pics+vid)

Το ταξίδι στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας μπορεί να τελείωσε για την εθνική Ελλάδος, όμως κανένας Ελληνας σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν μπορεί να αισθάνεται απογοητευμένος, αφού οι διεθνείς μας, κατόρθωσαν για μια ακόμη φορά να μας κάνουν υπερήφανους.
Ναι, αποκλείστηκαν άδοξα και άδικα σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού, από την Κόστα Ρίκα στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, όμως κανένας δεν μπορεί να καταλογίσει το παραμικρό, σε μια ομάδα που έκανε τα αδύνατα δυνατά, φτάνοντας μια ανάσα από την πρόκρισή της στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Και αυτό από μόνο του ισοδυναμεί, για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, με την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου, κάτι που έχει ήδη πιστωθεί στους διεθνείς μας, στην καρδιά κάθε Ελληνα, όπου κι αν αυτός βρίσκεται σήμερα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η Κόστα Ρίκα ήταν αυτή που χαμογέλασε στα πέναλτι, καθώς εκεί στάθηκε εξίσου τυχερή, όπως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στην παράταση.


Ομως η Ελλάδα ήταν και πάλι το αουτσάιντερ, η Ελλάδα ήταν η ευχάριστη έκπληξη αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η ομάδα που βρέθηκε με το σπαθί της στη Βραζιλία και φεύγει από εκεί με τα φτερά της ορθάνοιχτα για τη συνέχεια, αφού το μέλλον θα είναι γαλανόλευκο.
Δεν μένει παρά να ευχαριστήσουμε αυτά τα παιδιά για τις χαρές που μας προσέφεραν και να τα στηρίξουμε -όπως πάντα- στη συνέχεια, προσδοκώντας νέες μεγάλες επιτυχίες σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Η ροή του αγώνα
Α' ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο έγραφε... Εθνική. Μπορεί οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος να είχαν ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο οι Κοσταρικανοί απείλησαν μόνο στο 8ο λεπτό με σουτ του Μπολάνιος, ωστόσο οι υπόλοιπες καλές στιγμές ήταν γαλανόλευκες. Η πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ έγινε στο 12ο λεπτό με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Καραγκούνης απείλησε εκ νέου την εστία των Κοσταρικανών, με το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Νάβας. Η Ελλάδα συνέχιζε να μην αφήνει περιθώρια στην Κόστα Ρίκα και να έχει την υπεροχή στο κέντρο του γηπέδου. Μια υπεροχή που παρολίγον να μας χαρίσει και το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Χολέβας πραγματοποίησε μια εξαιρετική σέντρα από τα πλάγια, με τον Νάβας να κάνει την απόκρουση της ζωής του στην προβολή του Σαλπιγγίδη και να στέλνει τις δύο ομάδες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Β' ημίχρονο
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο από το σημείο που είχε αφήσει το πρώτο. Η Εθνική μας μπήκε απειλητικά, δέχτηκε όμως ένα... φθηνό γκολ, ύστερα από αδύναμο σουτ του Ρουίζ στο 54ο λεπτό.
1124610
Η Ελλάδα πέρασε δέκα βασανιστικά λεπτά, με τους Κοσταρικανούς να πιέζουν συνεχώς για δεύτερο γκολ και τον Σάντος να... ρίχνει στον αγώνα τον Κώστα Μήτρογλου. Από το 66' και μετά η ομάδα μας απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Ντουάρτε να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Χολέβας και να αποβάλλεται από τον αγώνα.
113579
 Η ομάδα μας απέκτησε ξανά την χαμένη της ψυχολογία, το γκολ όμως δεν ερχόταν. Η είσοδος των Γκέκα και Κατσουράνη δεν άλλαζε την εικόνα του παιχνιδιού, με την Ελλάδα να μην βρίσκει χώρους και την Κόστα Ρίκα να κάθυστερεί όσο μπορεί τον αγώνα. Η ελληνική ψυχή ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με σουτ του Παπασταθόπουλου στις καθυστερήσεις από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση.
1124692 1
Όπως ήταν φυσικό στη διαδικασία της παράτασης η Ελλάδα θα είχε την κατοχή, αλλά χρειαζόταν και ξεκούραστα πόδια για να μπορέσει να πιέσει ασφυκτικά τον αντίπαλο. Υπήρξαν κάποιες μικροευκαιρίες, χωρίς όμως επιτυχία.
Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να κριθούν όλα στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι…
1-0 Μπόρζες
1-1 Μήτρογλου
2-1 Ρούιζ
2-2 Χριστοδουλόπουλος
3-2 Γκουτιέρεζ
3-3 Χολέμπας
4-3 Κάμπελ
4-3 Γκέκας, απόκρουση Νάβας
5-3 Ουμάνια
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου