Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

"Το Λάθος Αστέρι": Πώς να διηγηθείς μια θλιβερή ιστορία;


 το λάθος αστέρι

Μία ταινία βασισμένη σε νεανικό λογοτεχνικό μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν είναι το "Λάθος Αστέρι" που μπορούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Η 16άχρονη Χέιζελ (Σέιλιν Γούντλι) πάσχει από καρκίνο και σε μία ομάδα υποστήριξης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την ίδια ασθένεια γνωρίζει τον Γκας (Άνσελ Έλγκορτ), με τον οποίο έρχεται πολύ κοντά, αλλά φοβάται να ζήσει μαζί του τον έρωτα για να μην τον πληγώσει, αφού οι χρόνοι τους φαίνεται να κινούνται σε ασφυκτικούς ρυθμούς.
Ένα συγκινητικό δράμα με γλυκόπικρο χιούμορ και νεανική αύρα, παρά το βαρύ περιεχόμενο του, που υφαίνει μία ρομαντική ιστορία με τη σκηνοθετική ματιά του Τζος Μπουν.
Το θέμα από μόνο του είναι ικανό να μας γοητεύσει και να μας συγκινήσει. Δύο νέοι που ερωτεύτηκαν και θέλουν να μείνουν ζωντανοί, ενώ παράλληλα ο καθένας τους ζει με τον δικό του τρόπο τα σκοτάδια και τις ανησυχίες του, απορρίπτουν κάθε τι συμβατικό και τετριμμένο.


 Εξάλλου, δεν μπορούν παρά να μην δουν τη ζωή κάπως έτσι, αφού βιάζονται να βιώσουν μία δυνατή και ανεξέλεγκτη αγάπη χωρίς συμβιβασμούς. Πρόκειται για μία ανθρώπινη προσέγγιση σε ένα πέρα για πέρα αληθινό θέμα, που όμως έχει "πασπαλιστεί" με γερές δόσεις εφηβικού μελοδραματισμού, χρυσόσκονης και φαντασιώσεων για να γοητεύσει το νεανικό κοινό. Οι κριτικές είναι διχασμένες ως προς αυτό το θέμα: Πρόκειται για μία ανθρώπινη προσέγγιση που αντιμετωπίζει τους καρκινοπαθείς όπως είναι, ως ανθρώπους που διαθέτουν δίψα και λαχτάρα να ερωτευτούν και να ζήσουν ή πρόκειται για ένα εφηβικό και επιφανειακό μελόδραμα που τελικά δεν λέει αλήθειες; Οι σεναριογράφοι πάντως έχουν προσθέσει αρκετό ρεαλισμό, νοημοσύνη και φαντασία.
το λάθος αστέρι
Η ερμηνεία της Σάιλιν Γούντλι κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή (το ζευγάρι των πρωταγωνιστών έχει πολύ καλή χημεία) σε μία ταινία που δεν αποφεύγει τις εύκολες επιλογές και το προβλέψιμο τέλος. "Το Λάθος Αστέρι" αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική και εμπορική επιτυχία στην Αμερική, ενώ ο Ουίκ Γκόντφρι, ήταν παραγωγός και  της επιτυχημένης κινηματογραφικής σειράς «Λυκόφως» (Twilight) και επομένως γνωρίζει καλά τη συνταγή της εφηβικής επιτυχίας.
"Ο κόσμος δεν είναι εργοστάσιο ευχών", λέει κάποια στιγμή ο νεαρός πρωταγωνιστής. Μήπως όμως είναι η ταινία;
Δείτε το τρέιλερ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου