Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σάντος-Καραγκούνης: Τα δύο μεγάλα «αντίο»


 Σάντος-Καραγκούνης: Τα δύο μεγάλα «αντίο»

«Είμαι πολύ υπερήφανος που εκπροσώπησα την Ελλάδα» δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός - «Κρίμα που δεν πανηγύρισαν για άλλη μια φορά όλοι οι Έλληνες» είπε ο αρχηγός της Εθνικής.

Εκτός από το τέλος του ταξιδιού της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο αγώνας με την Κόστα Ρίκα σημαδεύτηκε και από άλλα δύο μεγάλα «αντίο» για τη γαλανόλευκη.
Φερνάντο Σάντος και Γιώργος Καραγκούνης αποχαιρετούν από σήμερα την Εθνική Ελλάδας ο πρώτος από το πόστο του προπονητή και ο δεύτερος από τη θέση του αρχηγού.
Και οι δύο στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα από την κεντρική Αμερική τόνισαν τη λύπη τους που το τελευταίο τους ματς με την Εθνική συνοδεύτηκε από μια ήττα.

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ ότι θα θυμάται και τα τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας σημειώνοντας πως «καταφέραμε πολλές επιτυχίες». «Ήμουν πολύ περήφανος που εκπροσώπησα την Ελλάδα αλλά σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, δε, ειδικά στο ματς με την Κόστα Ρίκα τόνισε πως «πίστευα πάρα πολύ στην πρόκριση όπως και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που μας έλειψε ήταν το καθαρό μυαλό στην παράταση που κάναμε ανορθόδοξες προσπάθειες για να βάλουμε ένα γκολ».

«Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι σήμερα. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα κάναμε» δήλωσε συγκινημένος ο Γιώργος Καραγκούνης μετά τη λήξη του αγώνα-θρίλερ. «Θέλαμε να δώσουμε χαρά για άλλη μια φορά στους Έλληνες. Κρίμα που δεν πανηγύρισαν για άλλη μια φορά» συμπλήρωσε. Προσπαθώντας να εξηγήσει τι συνέβη και η Ελλάδα αποκλείστηκε από την Κόστα Ρίκα ο «Κάρα» ανέφερε: «δσυτυχώς εκεί που ελέγχαμε το παιχνίδι δεχθήκαμε γκολ και χάσαμε την ισορροπία μας για κάποια λεπτά. Μετά την κόκκινη κάρτα κυριαρχήσαμε άλλοτε ορθόδοξα και άλλοτε ανορδόθοξα. Θα μπορούσαμε να το είχαμε καθαρίσει πριν πάει στα πέναλτι. Όποιος ήταν πιο τυχερός θα κέρδιζε. Εμείς δεν ήμασταν».

Μιλώντας, τέλος, για το μέλλον της Εθνικής υπογράμμισε: «η Ελληνική ομάδα "μεγάλωσε" για άλλη μια φορα σε αυτό το τουρνουά. Δεν είναι λίγο πράγμα να παίζεις στους 16 του κόσμου».

Στους δύο αποχωρήσαντες αναφέρθηκε ο Γιώργος Σαμαράς: «Μεγάλο κεφάλαιο και ο Σάντος και ο Καραγκούνης. Ο πρώτος έφερε επιτυχίες στην Ελλάδα και ο δεύτερος μαζί με τον Κατσουράνη είναι οι κορυφαίοι παίχτες της τελευταίας δεκαετίας. Συνεχίζουμε σαν ομάδα με νέους στόχους και νέο προπονητή».

Τη συνέχεια της πορείας της Εθνικής που ξεκίνησε με τον Ότο Ρεχάγκελ πίστωσε στον Πορτογάλο τεχνικό, τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος έδωσε το σύνθημα της επόμενης ημέρας με τον νέο τεχνικό τον Ιταλό Κλαούντιο Ρανιέρι.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου