Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αυτό θα πει δημιουργική λογιστική - ακριβότερο το... φθηνό εισιτήριο

 
Κατακλύστηκε το διαδίκτυο από το πρωί της Δευτέρας, με την είδηση της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, ελάχιστοι όμως μίλησαν για τη δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης, που για μια ακόμη φορά προβάλει μισές αλήθειες. Εξηγούμαστε. Η μια αλήθεια είναι ότι η τιμή των εισιτηρίων, θα μειωθεί από το Σεπτέμβριο. Η κρυμμένη αλήθεια όμως, είναι ότι το φθηνότερο εισιτήριο, είναι στην πραγματικότητα πιο ακριβό, δεδομένων και κάποιων άλλων μικροαλλαγών, φαινομενικά ασήμαντων, πρακτικά όμως ιδιαίτερα ουσιαστικών.
Προσέξτε. Το ενιαίο εισιτήριο, διάρκειας 90 λεπτών, κοστίζει σήμερα 1,40 ευρώ. Το νέο ενιαίο εισιτήριο θα κοστίζει 1,20 ευρώ, όμως η διάρκειά του θα περιοριστεί στα 70 λεπτά. Ενώ λοιπόν η μείωση ξεπερνά το 14%, στην πραγματικότητα το κόστος διαδρομής για τον επιβάτη ανά λεπτό θα αυξηθεί από τα 0,15 ευρώ, στα 0,17 ευρώ. Αν πάλι κάποιος επιβάτης δεν προλάβει στη μία ώρα και δέκα λεπτά που προβλέπει το νέο εισιτήριο, να ολοκληρώσει τις διαδρομές του, θα υποχρεώνεται να αγοράσει και δεύτερο εισιτήριο πληρώνοντας συνολικά 2,40 ευρώ.
Ως εντυπωσιακή παρουσιάζεται και η κατά 33% μείωση της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Και πράγματι είναι, αν δεν λάβει κανείς υπόψη του τη λεπτομέρεια της κατάργησης της φτηνής κάρτας των 20 ευρώ μόνο για τη χρήση λεωφορείων και τρόλεϊ. Όσοι λοιπόν αγόραζαν αυτή την κάρτα, γιατί δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους το μετρό ή τον ΗΣΑΠ, από τον Σεπτέμβριο, θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν 30 ευρώ, ακόμη κι αν συνεχίσουν να μετακινούνται μόνο με λεωφορείο ή τρόλεϊ.

ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου