Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Καλύτερη ταινία η "Μικρά Αγγλία" στο Φεστιβάλ της Σαγκάης

 Ο σκηνοθέτης της ταινίας "ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ", Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη, συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου και σεναριογράφος.
Σάρωσε τα βραβεία στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης η ελληνική ταινία "Μικρή Αγγλία". Εκτός από το Χρυσό Κύπελλο του διαγωνισμού για την καλύτερη ταινία, η "Μεξασφάλισε, επίσης, το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στον σκηνοθέτη της, Παντελή Βούλγαρη. Η Πηνελόπη Τσιλίκα κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την συγκινητική ερμηνεία της στην ατμοσφαιρική ταινία.
Η κριτική επιτροπή φεστιβάλ είχε για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής, την ηθοποιό κινεζικής καταγωγής, Γκονγκ Λι. Ακόμη διακρίθηκε η μοναδική κινεζική ταινία που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με τίτλο "Ο θείος της Νίκης", από τον Zhang Meng.
Το βραβείο καλύτερου σεναρίου πήγε στον Cyril Gely και Volker Schlöndorff για το έργο "Διπλωματία", ενώ με το βραβείο  καλύτερου ηθοποιού τιμήθηκε ο Vithaya Pansringarm για την ταινία The Last Executioner.


Στην επιτροπή συμμετείχαν επίσης ο σκηνοθέτης από την Κορέα, Im Sang-soo, ο Βρετανός σκηνοθέτης Sally Potter, ο Δανός σκηνοθέτης Lone Scherfig, ο διευθυντής Liu Jie, η ιρανική ηθοποιός Peyman Moaadi και ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Shunji Iwai.
Το βραβείο του καλύτερου κινηματογραφιστή δόθηκε στον Luo Pan για το The Sacred Arrow, ενώ το μουσικό βραβείο του φεστιβάλ απονεμήθηκε στον Gregg Alexander για την μουσική επένδυση στο "Begin Again".
Το φετινό φεστιβάλ της Σαγκάης είχε άρωμα και από το Χόλιγουντ, αφού έκαναν την παρουσία τους σταρ διεθνούς φήμης, όπως η Natalie Portman, John Cusack και η Nicole Kidman.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου