Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

giatroi210-fewdcvdn
Σε μεγάλο “χορηγό” ιατρικού προσωπικού στη Γερμανία αναδεικνύεται η μνημονιακή Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία 2.500 Έλληνες γιατροί, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην δεύτερη θέση των μεταναστών γιατρών στη συγκεκριμένη χώρα.
Ο αριθμός των ξένων γιατρών στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 120% την τελευταία δεκαετία και σήμερα ανέρχεται στις 31.000.
Στην 1η θέση “εξαγωγής” γιατρών στη Γερμανία βρίσκεται η Ρουμανία με 3.215 γιατρούς, στη δεύτερη η Ελλάδα και ακολουθούν η Αυστρία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Συρία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ουκρανία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

“Όσο μακρύτερα πηγαίνετε τόσο περισσότερους ξένους θα βρείτε», δήλωσε ο Juergen Hoffart, επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου στη Ρηνανία. Οι ξένοι γιατροί δελεάζονται από καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.


Η Γερμανία, προσφέρει θέσεις εργασίας στον ιατρικό τομέα λόγω της βασικής έλλειψης που έχει σε γιατρούς. Το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 44 % των Γερμανών γιατρών είναι παραπάνω από 50 χρονών έχουν καταστήσει τη Γερμανία κατάλληλη για τους γιατρούς ανά τον κόσμο.
Εκτός από την Γερμανία, άλλες χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση γιατρών είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η ΗΠΑ και η Γαλλία.

πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου