Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μια ανθρώπινη στιγμή στην Ύδρα

   Τα  πρόσωπα έχουν τη δική τους γλώσσα. Καθρεπτίζουν τα αισθήματα, τη διάθεση της στιγμής, την παιδεία, την προσωπική ιστορία  που είναι χαραγμένη στις άκρες των ματιών, στις συσπάσεις και στις ρυτίδες των προσώπων, στο χαμόγελο, στο βλέμμα.
   Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος  για πρώτη φορά επισκέφθηκε την ιστορική Ύδρα, μια μεγάλη οφειλόμενη επίσκεψη σε έναν βράχο που πρόσφερε τα πάντα στον αγώνα  της ανεξαρτησίας  του '21. Περπάτησε στα πλακόστρωτα, ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο Ύδρας, στο Βυζαντινό Μουσείο, επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό ναό, το Επισκοπείο, το Δημαρχείο. Έτυχε θερμής υποδοχής και αγάπης στην ολιγόωρη επίσκεψή του. Όμως αυτό που κρατάμε εμείς και αναδημοσιεύουμε από την ηλεκτρονική σελίδα  της Μητροπόλεως Ύδρας, δεν είναι οι προσφωνήσεις, τα δώρα, οι τιμές, οι ευχές, οι επίσημοι λόγοι τοπρωτόκολλου και οι χαιρετισμοί, αλλά αυτό το πολύ ανθρώπινο στιγμιότυπο των δύο ιεραρχών σε αυτό το πέτρινο πεζούλι, με φόντο τα αντικρινά κανόνια και τα σπίτια του νησιού, που ο φακός αιχμαλώτισε σε μια ιδιαίτερη και χαλαρή στιγμή των δύο ανδρών.
   Μπορεί αυτή τη στιγμή να θυμούνται μετά από χρόνια και οι δύο ιεράρχες. Γιατί τα πιό ουσιαστικά κρύβονται  σε αυτές  τις στιγμές.
 
ΠΗΓΗ: odosaeginis.blogspot.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου