Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ελλάδα: Χώρα για να κάνουν διακοπές οι ξένοι - Οι 3 στους 4 Έλληνες δεν μπορούν

  Ελλάδα: Χώρα για να κάνουν διακοπές οι ξένοι - Οι 3 στους 4 Έλληνες δεν μπορούν
Χωρίς διακοπές θα μείνει το 75% των Ελλήνων που συμμετείχαν σε έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτή και από το υπόλοιπο 25% η πλειονότητα θα απουσιάσει το πολύ για επτά ημέρες.
Οι λόγοι που εμποδίζουν τους Έλληνες να κάνουν διακοπές σύμφωνα με την ίδια έρευνα είναι πρωτίστως οικονομικοί (75%) και ακολουθούν η επαγγελματική-εισοδηματική αστάθεια (15%) και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις (10%).
Το υπόλοιπο 25% που απάντησε ότι θα πάει διακοπές επιλέγει:
- 4 στους 10 ιδιόκτητο σπίτι
- 3 στους 10 φιλικό σπίτι
- 3 στους 10 ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο
Όσον αφορά τη διάρκεια των φετινών διακοπών:

- 4 ήμερες διακοπές θα κάνει το 40% των οικογενειών

- 7 ημέρες το 25% των οικογενειών

- 10 ήμερες το 20% των οικογενειών

- 15 ήμερες το 13% των οικογενειών

- 20 ήμερες μόλις το 2% των οικογενειών.

Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, η σύντμηση της διάρκειας των διακοπών οφείλεται κυρίως σε παράγοντες αποσυντονισμού του σύγχρονου Έλληνα, σε ένταση της οικονομικής δυσπραγίας, σε δυσανάλογες και αντίστροφες με τον πραγματικό πληθωρισμό μειώσεις αμοιβών της μισθωτής εργασίας, συντάξεων, δώρων, επιδομάτων αδείας σε συνδυασμό με την παρεπόμενη ανάγκη για πρόσθετη εργασία αλλά και στην χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών τόσο μεταξύ γονέων όσο και κυρίως μεταξύ παιδιών και γονιών.

Όσον αφορά, τέλος, το κόστος των διακοπών το Ινστιτούτο εκτιμά ότι το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας τετραμελούς οικογένειας σε τουριστικό προορισμό αγγίζει πλέον τα 2.700 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου