Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εξαρτημένος από το αλκοόλ ο «Χάρι Πότερ»

 
Μάχη με την εξάρτηση από το αλκοόλ ομολόγησε ότι έδωσε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ (φωτ.), για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο νεαρός ηθοποιός που έγινε γνωστός παγκοσμίως από την ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο των ταινιών του Χάρι Πότερ, είπε σε συνέντευξή του ότι η ψυχολογική πίεση για την καριέρα του τον οδήγησε στον αλκοολισμό. Η ταύτιση με τον ήρωα, του προκάλεσε τέτοιο άγχος που πίστευε ότι η αναγνωρισιμότητά του και η επιτυχία που γνώριζε θα σταματούσαν μαζί με τις ταινίες του μικρού μάγου. Υπήρχαν, μάλιστα, στιγμές σε πρωινά γυρίσματα που ήταν ακόμα μεθυσμένος από το προηγούμενο βράδυ. Φαίνεται, όμως, ότι έχει καταφέρει πλέον να απεξαρτηθεί...
...Mια αύρα μυστηρίου καλύπτει το καινούριο καλλιτεχνικό εγχείρημα της γνωστής Σέρβας καλλιτέχνιδας Μαρίνας Αμπράμοβιτς. Η περφόρμερ, την οποία είδαμε πρόσφατα στην Ελλάδα να δίνει διάλεξη στη Στέγη, προετοιμάζεται για μια μεγάλη έκθεση στην εμβληματική Serpantine Gallery στο Λονδίνο με τίτλο «512 ώρες». Η κεντρική ιδέα είναι πως ο εκθεσιακός χώρος θα είναι άδειος και το «έργο» θα είναι η επαφή της ίδιας της καλλιτέχνιδος με τους επισκέπτες που θα έρχονται να τη δουν από κοντά.


...Μια επίδειξη δυνατής μνήμης αλλά και «κωλύματος» έκανε ο Σάμιουελ Τζάκσον σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παρευρέθη πρόσφατα. Ο δημοφιλής ηθοποιός επανέλαβε τον διάσημο (και άκρως απειλητικό) μονόλογό του από το «Pulp Fiction» σημειώνοντας με χιούμορ πως «τον έχω πάντα έτοιμο για περίπτωση ανάγκης» και αποδεικνύοντας ότι κάποιοι ρόλοι πραγματικά συνοδεύουν τους ερμηνευτές τους για πάντα.

...Χρειάστηκαν τρία Οσκαρ, δεκάδες άλλες βραβεύσεις και βέβαια (πολλές) εξαιρετικές ερμηνείες ώστε ο εξαιρετικός Ντάνιελ Ντέι Λιούις να θεωρηθεί άξιος του ιπποτικού χρίσματος. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο Βρετανός ηθοποιός, που είναι ο μοναδικός στην ιστορία κάτοχος τριών χρυσών αγαλματιδίων για τον Α΄ ανδρικό ρόλο, θα πάρει τον τίτλο του «Σερ Ντάνιελ» από τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά τη σχετική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σύντομα και στην οποία θα τιμηθούν επίσης ο Ντέιμιεν Λιούις και ο Τζον Μπάροουμαν.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου