Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Μαμά εν δράσει: Ηρωική σκυλίτσα σώζει 8 κουτάβια της από βέβαιο θάνατο

 


Μια αδέσποτη σκυλίτσα έσωσε τα κουτάβια της από βέβαιο θάνατο σε ένα κανάλι αποστράγγισης αφότου η ομάδα διάσωσης ζήτησε τη βοήθειά της στη νοτιοδυτική τουρκική επαρχία Mουγκλά στις 7 Ιουνίου.
Ένας κάτοικος κάλεσε την πυροσβεστική όταν παρατήρησε ότι οκτώ κουτάβια είχαν παγιδευτεί σε ένα αποστραγγιστικό κανάλι σε μια παραλία κοντά στην πόλη της Αλικαρνασσού. Τα κουτάβια κινδύνευαν να πνιγούν, καθώς το κανάλι, αργά αλλά σταθερά, γέμιζε με θαλασσινό νερό.
Η ομάδα διάσωσης που έφτασε λίγο αργότερα σταμάτησε την άνοδο των υδάτων, αλλά δεν μπορούσε να φθάσει τα κουτάβια μέσα από το στενό άνοιγμα.
Βλέποντας ότι η μητέρα θήλαζε ένα άλλο κουτάβι κάτω από ένα μπαλκόνι ενός κοντινού κτιρίου, ένας πυροσβέστης σκέφτηκε να τη χρησιμοποιήσει για να σώσει τα άλλα παιδιά της από την τρύπα.
Η αδέσποτη σκυλίτσα εντάχθηκε γρήγορα στην ομάδα διάσωσης, σώζοντας –και στη συνέχεια θηλάζοντας- κάθε κουτάβι ενόσω οι κάτοικοι τη χειροκροτούσαν.
Η «αποστολή» της μαμάς σκύλας εξετελέσθη σε λιγότερο από μία ώρα, με έναν κάτοικο να παρατηρεί εύστοχα «αυτό θα πει μητρότητα».


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου