Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πάμε…ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ! Ενορία Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου



Άλλο ένα πανέμορφο έντυπο  μας ενημερώνει για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολίων από την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου με τίτλο: Πάμε…ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ! Στην πρώτη σελίδα από το πανέμορφο τετράφυλλο έντυπο υπάρχει μια φωτογραφία από το πλατύσκαλο του Ιερού Ναού με τα στελέχη και τα μέλη των Κατηχητικών Συντροφιών και η ενημέρωση πως τα Κατηχητικά ξεκινούν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου μετά την Θεία Λειτουργία. Και βέβαια ο σπουδαίος υπότιτλος: Έλα στην ενορία σου να γνωρίσεις τον Χριστό.




Στο «σαλόνι» όπως λέμε στην γλώσσα των εφημερίδων, στην δεύτερη και Τρίτη σελίδα, ενημερώνονται οι ενορίτες και ασφαλώς τα παιδιά, πως την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Ναού θα στηθεί ένα πανηγύρι χαράς για όλους με παιχνίδια Λούνα Πάρκ, Φουσκωτά και Ποδοσφαιρικό στόχο. Γιατί στην Εκκλησία, μαθαίνουμε, ξέρουμε να αγαπάμε, να συγχωρούμε και να διασκεδάζουμε. Γιατί Εκκλησιά είναι ένα πανηγύρι χαράς…χαράς αναστάσιμης.


Στην τελευταία σελίδα υπάρχουν οι χρηστικές πληροφορίες για τα κατηχητικά και τις δράσεις που είναι: Κατηχητικά Προσχολικής Αγωγής ( αγόρια-κορίτσια) Σάββατο 12:30-14:00, Κατηχητικά Δημοτικού ( αγόρια-κορίτσια) Σάββατο 12:30-14:00 , Νεανικές Συντροφιές Γυμνασίου-Λυκείου ( αγόρια-κορίτσια) Σάββατο 12:30-14:00. Στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου κάθε Σάββατο 14:00-15:00 θα λειτουργήσει τμήμα χορευτικού αλλά και χειροτεχνία, ποδοσφαιρική ομάδα, κουζινομαγειρέματα, θεατρικό εργαστήρι , καθώς και η δυνατότητα εκδρομών και προβολής ταινιών.

Και μια χαρούμενη υποσημείωση δικιά μου. Το έντυπο αυτό του κατηχητικού μοιράστηκε μέσα στα σχολεία της Ενορίας ( ελπίζω να έγινε αυτό και αλλού), κάτι που δείχνει την αγαστή συνεργασία της Ενορίας με την τοπική Εκπαιδευτική Κοινότητα. Πολλά συγχαρητήρια από καρδιάς.

Αγκαλιάστε τα Κατηχητικά. Πείτε Ναι στην αλήθεια,  Ναι στην Ελπίδα, Ναι στην Χαρά, Ναι στη Ζωή. Και βέβαια όπως προτρέπει και η Ενορία: Ναι,  Πάμε…ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ!

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου