Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Οι Δικαστικοί γιόρτασαν τον Προστάτη τους Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά…3 Οκτωβρίου 1995



Η φετινή γιορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη των Δικαστικών και Νομικών, τιμήθηκε με μεγάλη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς με παρουσία πλήθος Δικαστών και Νομικών. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό.  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος επαίνεσε τους Δικαστικούς και Νομικούς για την αθρόα προσέλευση τους και την ευλάβεια τους προς τον μεγάλο προστάτη τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και διατύπωσε σκέψεις για τις έννοιες «δικαιοσύνη» και «δίκαιος» σύμφωνα με την Αγία Γραφή. Στην Θεία Λειτουργία έψαλε πολυμελής χορωδία Δικαστών υπό τη διεύθυνση του καλλίφωνου μουσικολογιότατου Αρεοπαγίτη κ. Τόλια. Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Κόκκινος με όλο το Σώμα των Αρεοπαγιτών, ο Εισαγγελέας κ. Σιούλας, ο πρ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρ. Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, πλήθος Εισαγγελέων και Εφετών.


Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωινό σε όλους τους παρευρεθέντες Δικαστικούς και Νομικούς στο νέο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδος.

 Στη συνέχεια, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, πρωτοστατούντος του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Β. Βενέτη και του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε εόρτιος συγκέντρωση παρόντων του Υπουργού Δικαιοσύνης κ Ι. Ποτάκη και του Πρόεδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Κόκκινου και πλήθος Δικαστών και Νομικών.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου