Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Η Χειροτονία του Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, 9 Οκτωβρίου 2004…Μέσα σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και με την παρουσία πλήθος Αρχιερέων και Ιερέων, στον κατάμεστο Καθεδρικό Ναό Αθηνών, τελέστηκε η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου Κουκουρίδη . Την χειροτονία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος πλαισιωμένος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.


Ο νέος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος Κουκουρίδης (κατά κόσμον Χρήστος) γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον γέροντα του, νυν Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο Ρουσσά, χειροτονήθηκε Διάκονος και μετονομάσθηκε Άνθιμος το 2985, και Πρεσβύτερος το 1989, και τοποθετήθηκε εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

 Το 1990 διορίσθηκε  Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως  και το 2000 Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού. Από το 1993 υπήρξε υπεύθυνος των κατασκηνώσεων αρρένων της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και από το 2000 μέλος του ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου Έβρου. Γνωρίζει την Αγγλική και την Τούρκικη γλώσσα και πραγματοποίησε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε περιφερειακούς σταθμούς και συνέγραψε αρκετά βιβλία.

Κώστας Ζουρδός  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου