Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η μοναχική κουρά του π. Αρσένιου Πετράκη, 23 Οκτωβρίου 1987…



Στις 23 Οκτωβρίου του 1987 έγινε η κουρά του δόκιμου μοναχού της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, Μανώλη Πετράκη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο. Ο νέος Μοναχός έλαβε το όνομα Αρσένιος μέσα σε  μια ατμόσφαιρά συγκίνησης και ευλάβειας από το πολυπληθές εκκλησίασμα που συμμετείχε με τις προσευχές του στην μοναχική κουρά. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος εξέφρασε την χαρά της Εκκλησίας για την είσοδο του π. Αρσένιου στην μοναχική παλαίστρα και του ευχήθηκε να αγωνιστεί και να διαφυλάξει ακέραιες τις μοναχικές υποσχέσεις. Στο τέλος τόνισε και την προσωπική του συγκίνηση για το γεγονός πως ένας τόσο άξιος νέος άνθρωπος ακολουθεί το δρόμο της ολοκληρωτικής αφιερώσεως στον Θεό.  



Ο π. Αρσένιος, Γέροντας σήμερα του Ιβηρίτικου Κελίου του Αγίου Νικολάου του Τυπογράφου Αγίου Όρους, ήταν και εκείνος ένα από τα πολλά σπουδαία στελέχη της Μητροπόλεως Πειραιώς, που έβαλε το δικό του προσωπικό ξεχωριστό λιθαράκι στην οικοδόμηση της ψυχής μας…

Κώστας Ζουρδός

* Η φωτογραφία είναι από επίσκεψη του π. Αρσένιου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, σαν Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως μας, μαζί με τους Μάρκο Φουντωτό, Παναγιώτη Ξενάκη και Νίκο Μιχαλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου