Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην 18η Γιορτή Νεολαίας της Μητροπόλεως Πειραιώς


 
Α! ΜΕΡΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 18ης Γιορτής Νεολαίας που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο το Σάββατο 16 Μαΐου και την Κυριακή 17 Μαΐου 1998. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 15 Νεανικές Ενοριακές Χορωδίες, 23 Παραδοσιακά Συγκροτήματα, η Θεατρική Σκηνή της Πειραϊκής Εκκλησίας και πάνω από 1500 νέοι, ενώ πραγματοποιήθηκαν αφιερώματα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και στην 80η Επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.



Η προσέλευση του Πειραϊκού Λαού ήταν αθρόα και δεν επηρεάστηκε ούτε από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις κερκίδες του Βεακείου Θεάτρου, που μετά βίας εξυπηρέτησε τις ανάγκες των θεατών, πολλοί από τους; Οποίους παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις όρθιοι στα πάνω διαζώματα και από τον παρακείμενο λόφο του Προφήτου Ηλιού. Αποκορύφωμα της 18ης Γιορτής Νεολαίας ήταν η προσέλευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τη γιορτή και κυριολεκτικώς ξεσήκωσε ένα θερμότατο πλήθος, που τον επευφημούσε σε όλη την διάρκεια της μεγάλης εκδήλωσης, που διήρκησε τέσσερις ώρες και την οποία ο Μακαριώτατος παρακολούθησε έως τέλους της παρά την κακοκαιρία και το ψύχος. Η είσοδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στο χώρο του θεάτρου, προκάλεσε συγκίνηση στις χιλιάδες των παρευρισκομένων που σε κάθε ευκαιρία αναφωνούσαν «Άξιος» και χειροκροτούσαν τους δύο Ιεράρχες που κάθισαν μαζί στην εξέδρα που είχε προετοιμαστεί ειδικά για την περίσταση. Το Βεάκειο Θέατρο σείσθηκε κυριολεκτικώς, όταν ο Μακαριώτατος παρέλαβε το μικρόφωνο από τα χέρια του Ποιμενάρχου μας, για να απευθύνει το «δεύτερο μήνυμα» του, όπως το χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος.

  
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος φανερά συγκινημένος αφέθηκε σε έναν πύρινο λόγο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το συμβόλαιο του με την νεολαία. « Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τα κατεστημένα – είπε- είμαστε εδώ για να σπάσουμε το κατεστημένο…εμείς ασχολούμαστε με την νέα γενιά, γιατί αυτή δίνει νόημα και περιεχόμενο σε αυτόν τον τόπο…χαίρομαι που είναι μαζί μας τα Κυπριωτόπουλα, Κύπρος και Ελλάδα είναι μια ψυχή σε πολλά σώματα…η δύναμη εν χριστό είναι αυτή που μας δίνει κουράγιο, για να ανοίξουμε νέο αγώνα για την επιβίωση του λαού μας…η Ελληνορθόδοξη παράδοση μας είναι η ζωοδότρα δύναμη μας…η Ελλάδα είναι η μόνη ορθόδοξος Εκκλησία, συμπαγής, στελεχωμένη, με οργανωμένη νεολαία…Κρατήστε όρθια την σημαία του Χριστού και της Εκκλησίας, γίνεται σημαιοφόροι των αιώνιων ιδανικών της πατρίδας…η Ελλάδα θα ζήσει, όταν πιστεύει στην παράδοση της, όταν πιστεύει στον Χριστό…Σας υπόσχομαι να μην σας διαψεύσω, σας υπόσχομαι να δούμε καλύτερες μέρες».


Συνεχίζεται….

Από το ρεπορτάζ του Δημοσιογράφου Αναστάσιου Συλαϊδη, για το Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία.

 Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου