Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η επιστολή του Αμερικής Ιάκωβου στον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο, 12 Οκτωβρίου 1988



Ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Μακαριστός Ιάκωβος, στις 12 Οκτωβρίου του 1988, στέλνει  επιστολή στον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο για να τον ευχαριστήσει για την τιμή που απέδωσε στον Πατριάρχη Δημήτριο κατά την επίσκεψη του. Στην επιστολή αναφέρει:




« Σεβασμιώτατε και άξιε Άγιε Αδελφέ,                                                                                                                                                 Τες γραμμές αυτές τες χαράσσω από μία επιταγή της καρδιάς μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την λαμπρή και εντυπωσιακή σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν του Πατριάρχη μας. Εύγε σας! Στην Εκκλησία της Ελλάδος εδώσατε ότι έχετε ήδη δώσει με το ήθος σας: αξιοπρέπεια και φυσιογνωμία, που τόσο πολύ την χρειάζεται η καθόλου Εκκλησία μας.
  
Με αληθινή αγάπη και εκτίμηση.                                                                                                              Ο Αμερικής  Ιάκωβος»

Είναι χαρακτηριστικό και άξιο σχολιασμού οι πηγαίες εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος όπως:  «από μια επιταγή της καρδιάς μου», « Τιμή του Πατριάρχη μας» και τέλος τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο για την πνευματική του παρουσία που είναι: «φυσιογνωμία». Το ήθος μιας άλλης εποχής σημαντικών εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου