Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ημερίδα στελεχών Μητροπόλεως Πειραιώς, 30 Σεπτεμβρίου 1995…



Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς, στο «ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» της Παιανίας Αττικής, πραγματοποιήθηκε η φετινή Ημερίδα των Στελεχών του Νεανικού Έργου της Μητροπόλεως Πειραιώς.  Η Ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 300 στελέχη, περιελάμβανε τέλεση Θείας Λειτουργίας και ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη ευθύνη που έχουν τα στελέχη της Μητροπόλεως Πειραιώς αναλαμβάνοντας την καθοδήγηση και μετάδοση των αληθειών της πίστεως μας στη νεολαία. 



 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος χαρακτηριστικά ανέφερε: « Η προσέλευση σας εδώ δείχνει τν ζήλο σας, τον πόθο σας, για το έργο της Εκκλησίας, την ψυχική σας διάθεση να προσφέρετε τον εαυτό σας στο έργο του Θεού. Έχουμε δυσκολίες μπροστά μας αλλά στον προκείμενο αγώνα εμείς είμαστε στρατιώτες Χριστού, επιστρατευμένοι. Να έχετε βαθιά την πεποίθηση, βαθιά τη συνείδηση, ότι είστε στρατιώτες Χριστού. Στον αγώνα αυτόν δεν υπάρχουν ανειλικρίνιες, δεν μπορεί να υπάρξει ψευτιά, δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με την ιδιότητα μας, ούτε με τον αγώνα που διεξάγουμε στο όνομα του Χριστού. Από εσάς παρακαλώ να έχετε ορθόδοξο ήθος, ορθόδοξη ζωή. Να μην έχουμε σύγχυση ιδεών μέσα μας, αλλά ιδέες ξεκαθαρισμένες, ξεκαθαρισμένα πιστεύω, ξεκαθαρισμένη πορεία. Να μην έχουμε κοσμικό φρόνημα, αμαρτωλό. Να έχουμε τον Χριστό στην καρδιά και στην σκέψη. Ο λόγος μας πρέπει να είναι ελκυστικός, όχι απηρχαιωμένος, γλώσσα ρέουσα και καθαρή και προσφορά του μαθήματος τέτοια, που να έλκει τα παιδιά. Μπορούμε όλα να τα χρησιμοποιήσουμε αλλά να μην κενώσουμε το λόγο του Σταυρού. Θα κηρύξουμε Ιησού Εσταυρωμένων με χρήσιμο τρόπο, με λόγια χαριτωμένα…»


Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα τριών προπαρασκευαστικών συναντήσεων και έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων. Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος επέδωσε τους διορισμούς σε όλα τα στελέχη για την νέα Ιεραποστολική χρονιά.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου