Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η Νεότερη ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε μια φωτογραφία!


 Με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών από την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Στην φωτογραφία που σήμερα δημοσιεύουμε με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών από την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, απεικονίζονται συνοπτικά τα σημαντικότερα "κεφάλαια" της σύγχρονης ιστορίας της Εκκλησίας της Ελλάδος! Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ, ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος! 

Για την σημειολογία της στιγμής: ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ κοιτάει στα μάτια τον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και συνομιλεί μαζί του με σταθερότητα ενώ έχει ακουμπήσει με αγάπη το χέρι του στον ώμο του Μητροπολίτη (τότε) Δημητριάδος Χριστόδουλο. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος κοιτάει με προσοχή τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος κοιτάει με προσήλωση την αντίδραση του Πνευματικού του Πατέρα!

Τρεις από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές προσωπικότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος που ακόμα και στο πέρασμα των ιστορικών συγκυριών δεν έπαψαν να έχουν αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού! Αιωνία η Μνήμη!

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου