Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: «Η Προσευχή της μητέρας μου Ρωξάνης στην Ευαγγελίστρια στον Πειραιά»!

Στον τέλος του 2021, οι εκδόσεις Πατάκης, κυκλοφόρησαν ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο: «Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πορευόμενος» το οποίο προέρχεται από τις συνομιλίες που πραγματοποίησαν δύο εξαίρετοι δημοσιογράφοι, η Νατάσα Μπαστέα και ο Μάκης Προβατάς, από τον Μάιο του 2018 έως και την άνοιξη του 2021. Στις συνομιλίες αυτές που έγιναν στην Αθήνα και στα Τίρανα, οι δημοσιογράφοι, κατέγραψαν τις σκέψεις του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου για την πορεία του, τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια ως σήμερα και τις εξελίξεις στον κόσμο γύρω μας! Σε ένα σημείο των συνομιλιών ο Αρχιεπίσκοπος στην ερώτηση,  όλες οι ιστορίες έχουν μια αρχή. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ποια θεωρεί την αληθινή αρχή της δικής του ζωής; Απάντησε:


« Ας αρχίσουμε λοιπόν με μια ιστορία. Την άνοιξη του 1929 μια γυναίκα, περίπου 39 ετών, αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Ο γιατρός τής λέει περίπου τα εξής: «Κυρία Ρωξάνη, είστε πολύ αδύναμη και το παιδί που κυοφορείτε δεν θα γεννηθεί γερό. Δεν πρέπει να το κρατήσετε, διότι ούτε εσείς θα ζήσετε ούτε και το παιδί». Η κυρία Ρωξάνη νιώθει ότι έχει μόνο μία επιλογή. Φεύγει και πηγαίνει στην Ευαγγελίστρια, στον Πειραιά. Γονατίζει και ψιθυρίζει: «Παναγία μου, εγώ αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Θα κρατήσω το παιδί και ας γίνει ό,τι θέλεις εσύ». Το παιδί της τελικώς γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929, στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς. Ήμουν εγώ»….


Για άλλη μια φορά μέσα από τις γραμμές αυτού του σπουδαίου βιβλίου μαθαίνουμε την πίστη και την δύναμη της θέλησης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου αλλά και την άρρηκτη σχέση του με τον Πειραιά, που γεννήθηκε και αγάπησε!

 

Κώστας Ζουρδός

Πηγή: βιβλίο, Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πορευόμενος, συνομιλίες με την Νατάσα Μπαστέα και τον Μάκη Προβατά, www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου