Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Επίσκοπος καλείται να φέρει στους ώμους του όλους, και αυτούς που είναι μαζί του και τους απέναντι…»

Με σεμνότητα και κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εόρτασε τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου της Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνάτιου την ημέρα μνήμης της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Την ημέρα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνάτιου και εκλεκτών Κληρικών της Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου μιλώντας για την ενότητα της Εκκλησίας αλλά και η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νικοδήμη η οποία λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πατρική στάση και προστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνάτιου προς την αδελφότητα και την Τοπική Εκκλησία. 

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος αφού ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους λαϊκούς συνεργάτες, τον Λαό και τους άρχοντες της Μητροπόλεως του χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Επίσκοπος καλείτε να φέρει στους ώμους του όλους, και αυτούς που είναι μαζί του και όσους είναι απέναντι και όσους πιστεύουν και τους μη πιστεύοντες. Ο Κύριος ανέβηκε στον Σταυρό για όλους και μας κάλεσε να γίνουμε μιμητές του. Και ο Άγιος Ιγνάτιος που παιδιόθεν αγαπήσαμε, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε διάκονοι της ενότητας, που θέλουμε να κυριαρχεί στον τόπο μας, γιατί είναι μέγιστο δώρο»!...

 

Κώστας Ζουρδός

 

Πηγή: Ι.Μ. Δημητριάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου