Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

«Ο Γύρος του Αγίου Βασιλείου»




 Όταν έφταναν στο τέλος τους οι κατηχητικές δραστηριότητες της ενορίας του Αγίου Βασιλείου και λίγο πριν την έναρξη της νέας περιόδου διοργανώνονταν η Γιορτή Νεολαίας. Η πλατεία γέμιζε από καρέκλες και η εξέδρα στήνονταν για τις εκδηλώσεις ο κόσμος κατέφθανε από όλες τις περιοχές του Πειραιά. Οι Γιορτές Νεολαίας της ενορίας του Αγίου Βασιλείου περιελάμβαναν εκτός από ομιλίες, τραγούδια από τη χορωδία και χορούς από το χορευτικό μας τμήμα και αθλητικές δραστηριότητες. Μέσα σε αυτές ήταν και ένας μικρός μαραθώνιος-νομίζω 5 χιλιομέτρων-που επεκτεινόταν και μακρύτερα από τα διοικητικά όρια της ενορίας. Εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε αυτό το πανηγύρι της χαράς. Με αυτοσχέδια ταμπελάκια με άφθονη διάθεση και κέφι ο Γύρος του Αγίου Βασιλείου ήταν πραγματικά μια ευτυχισμένη γιορτή. Οι δρομείς συμμετείχαν κατά ηλικιακές κατηγορίες και η αφετηρία του αγώνα όσο και ο τερματισμός γίνονταν στην πλατεία του Ναού.       


Οι μικροί αθλητές έτρεχαν στις γειτονιές της ενορίας και οι ένοικοι των πολυκατοικιών και των σπιτιών έβγαιναν στα μπαλκόνια ή στις εισόδους και χειροκροτούσαν. Κατά το τερματισμό ξεκινούσε ένα πραγματικό γλέντι χαράς, πειραγμάτων, πλάκας και κεφιού. Το λεωφορείο 909 Άγιος Βασίλειος- Αγία Σοφία σταματούσε για λίγο και οι οδηγοί παρακολουθούσαν τον αγώνα με προσήλωση. Στους νικητές η ενορία έδινε μετάλλια και τιμητικό έπαινο και ενώ τις απονομές έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, στη βραδινή εκδήλωση μέσα σε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στη χαρά των αθλητών. Άλλη μια πρωτοπόρα δράση της ενορίας του Αγίου Βασιλείου.


Τώρα οι αγώνες δρόμου έχουν γίνει λίγο της μόδας με τη συνδρομή χορηγών και τη βοήθεια της τεχνολογίας. Τότε με το αυτοσχέδιο πάμε του υπεύθυνου ξεκινούσε μια γιορτή στις γειτονίες που μόνο σκοπό είχε να σκορπίσει χαρά σε όλους. Έτοιμοι;





Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου