Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Γεωργία Σαμαρτζή: Το φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε ιερέας στην μνήμη της συζύγου του


 


Γνωρίστε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Γεωργία Σαμαρτζή» το οποίο δημιουργήθηκε από τον σύζυγό της, ιερέα π. Ραφαήλ Βουγιούκα, ο οποίος θέλησε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της γυναίκας του μετά τον απρόσμενο θάνατό της.
«Ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα, με εγκυκλοπαιδική γνώση, ποιητική ευαισθησία και είχε καλλιτεχνική ψυχή. Αγαπούσε τον Θεό, τον άνθρωπο, το περιβάλλον. Το 2013 άρχισε η περιπέτεια της υγείας της. Έδωσε μεγάλη μάχη έως το τέλος και με θαυμαστή αξιοπρέπεια σήκωσε τον σταυρό της. Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 έσβησαν τα όμορφα πράσινα μάτια της στην Ασίνη Ναυπλίου», λέει συγκινημένος  ο π. Ραφαήλ, προσθέτοντας ότι «τελευταία της επιθυμία ήταν να δημιουργηθεί ίδρυμα πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό. Όπου και το έκανα πράξη και το ονόμασα ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΣΑΜΑΡΤΖΗ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ στη μνήμη της».


Σκοπός του Ιδρύματος – Σωματείου είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν την εν γένει προαγωγή του πολιτιστικού, αθλητικού, φιλανθρωπικού και περιβαλλοντικού επιπέδου και αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Όπως αναφέρει ο ιερέας και πρόεδρος του Ιδρύματος: «Προσφέρουμε μόνο τρόφιμα ανά 35 ημέρες περίπου σε 40 οικογένειες που έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει η Ειδική Γραμματεία Φιλανθρωπίας του Ιδρύματος η οποία κάνει έλεγχο στα δικαιολογητικά, που είναι η φορολογική δήλωση και η οικογενειακή κατάσταση και αφού περάσουν από μια προσωπική συνέντευξη, τότε αποφασίζει η Γραμματεία αν πρέπει να μπει στο “Πρόγραμμα Αγάπης”».
Εθελοντές
Πρωταγωνιστικός και πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος των εθελοντών. Είναι εκείνοι που προσφέρουν χωρίς καμία αμοιβή, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο.
«Για μας οι εθελοντές είναι συνεργάτες και βοηθοί για να μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα τρόφιμα και να τρέξουν όπου αλλού μας χρειάζονται για βοήθεια οι συνάνθρωποί μας», λέει.
Εθελοντής μπορεί να γίνει όποιος θέλει να δώσει λίγο χρόνο από την ζωή του για να προσφέρει αγάπη… Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.idrima-samartzi.gr και στη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook.
Πολιτεία Αγάπης: Το όνειρο του ιερέα
Οι ανάγκες ωστόσο είναι μεγάλες. «Χρειαζόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουμε χρήματα για να φτιάξουμε ένα κτίριο, δηλαδή την Πολιτεία Αγάπης, όπου μέσα θα έχει τους ξενώνες για μητέρες και παιδιά, ένα λαογραφικό μουσείο, τα τρόφιμα, το ιατρείο-φαρμακείο, βιβλιοθήκη και άλλα πολλά… Αυτό είναι το όνειρό μου, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα καλύτερα τους συνανθρώπους μας με αγάπη», αναφέρει ο παπα-Ραφαήλ.
Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με το Ίδρυμα «Γεωργία Ι. Σαμαρτζή -Πολιτεία Αγάπης».
Το βιογραφικό του π. Ραφαήλ Βουγιούκα
Ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ιδρύματος, ο ιερεύς Ραφαήλ (Ευάγγελος) Βουγιούκας, σύζυγος της εκλιπούσης Γεωργίας Σαμαρτζή, παρά το νέο της ηλικίας του διακρίθηκε από νωρίς για την έντονη δράση του στη φιλανθρωπία και τις ποιητικές του δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο τα τελευταία 10 χρόνια.
Είναι δημιουργός του Σκακιστικού Συλλόγου Ναυπλίου, καθώς και κατηχητικού σχολείου και περιοδικού για παιδιά και νέους, με πάρα πολλές εκδηλώσεις φιλανθρωπικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές στην ατζέντα των δραστηριοτήτων του.
Βιογραφία Γεωργίας Σαμαρτζή
Η Γεωργία Σαμαρτζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστέλα Πειραιώς. Από μικρό κοριτσάκι είχε δείξει το μεγάλο ταλέντο της στη ζωγραφική και τη συγγραφή κειμένων. Ήταν απόφοιτη Νοσηλευτικής Αθηνών και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είχε λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, ζωγράφιζε παιδικά δωμάτια, παλιές πόρτες, μπουκάλια και άλλα παλιά αντικείμενα. Έκανε αγιογραφίες. Σχεδίαζε και κεντούσε δικά της σχέδια σε υφάσματα. Έφτιαχνε πάνινες κούκλες.
Το 1995 παντρεύτηκε τον Ευάγγελο (Ραφαήλ) Βουγιούκα, όπου το 1996 έγινε κληρικός στην Αργολίδα και από το 1998 έως το 2007 έβγαζαν το κατηχητικό περιοδικό «Παιδική πολιτεία», με δικά της κείμενα και ζωγραφιές.
Το 2011 έβγαλε το παιδικό βιβλίο «Οι ιστορίες του γαλάζιου λαγού».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου