Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Τα άδεια παπούτσια…



Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα για να προστατεύουν τα πόδια μας, για να ομορφαίνουν το σύνολο του ντυσίματος μας, για να συμβολίζουν τα γούστα μας αλλά και μερικές φορές για να μας θυμίζουν μια απουσία, μια μοναξιά. Το 2017, στην όχθη της λίμνης Ροτορούα, εκτέθηκαν 606 ζευγάρια παπούτσια, ένα για κάθε άνθρωπο που αυτοκτόνησε την προηγούμενη χρονιά, οι περισσότεροι νέοι. Και η μακάβρια αυτή έκθεση, που υποστηρίζεται από το σύστημα υγείας της Νέας Ζηλανδίας, έκανε το γύρο της χώρας. Οι γονείς κρατούν τα άδεια παπούτσια των εκλιπόντων παιδιών τους, ίσως για να τους θυμίζουν τους δρόμους που δεν πρόλαβαν να διαβούν στη μικρή ζωή τους… 


Πόσα άδεια παπούτσια δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα στην Ελλάδα και στον κόσμο; Πως θα αγωνισθούμε για όλες αυτές τις γυμνές και πονεμένες ψυχές και θα τους πείσουμε να ξαναφορέσουν τα παπούτσια της ζωής; Είναι καιρός, ίσως και να έχουμε αργήσει, να φορέσουμε όλοι τα παπούτσια της ζωής και να κοιτάξουμε και μέσα μας και γύρω μας. Να ζεστάνουμε πάλι τις ψυχές μας….

Κώστας Ζουρδός

Υ.Γ. Στην ιστοσελίδα Palmografos.com, υπάρχει ένα πανέμορφο κείμενο της Χριστιάννας Λούπα με τίτλο: τα άδεια παπούτσια που αξίζει να διαβάσετε.


1 σχόλιο: