Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου για ενήλικες θα πραγματοποιήσει το  Κέντρο Διά  Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά. Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτως καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.



Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε, ότι τα δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου που διοργανώνει το  Κέντρο Διά  Βίου Μάθησης του Δήμου είναι μια σημαντική πρωτοβουλία,  καθώς δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να εξοικειωθούν με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Στόχος μας με αυτά τα μαθήματα  είναι να αξιοποιήσουν οι συμμετέχοντες τα πλεονεκτήματα που μπορεί να τους προσφέρει η τεχνολογία στην καθημερινότητά τους», τόνισε ο κ. Μώραλης επισημαίνοντας επιπλέον ότι η Δημοτική Αρχή έχει υλοποιήσει τα τελευταία 5 χρόνια μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, όπως το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», όπου δημότες 50 ετών και άνω παρακολουθούσαν δωρεάν μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και tablet, σε συνεργασία με τον φορέα «50 και Ελλάς» με την υποστήριξη της Cosmote. Επίσης, ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών που πραγματοποιούνται στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, προσθέτοντας τέλος, ότι η Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει  τα επόμενα χρόνια κι άλλες παρόμοιες δράσεις.

Πληροφορίες για τα προγράμματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν  έως  τις 27/6/2019, στο  Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Πειραιά, Ακτή Ποσειδώνος  και  Δημοσθένους 2 (Πύργος, 2ος  όροφος, Γραφείο 1).  Τηλ. : 213 2024705-715,  email:   paideiasdp3@pireasnet.gr
Η αίτηση για τη συμμετοχή στα μαθήματα είναι διαθέσιμη στο site του Δήμου Πειραιά στον εξής σύνδεσμο:
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών υλοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:
Α/Α ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ
1 3.1 Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50
2 3.2 Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50
3 3.3 Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ) 50
4 3.4 Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25
5 3.5 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) 25
6 3.6 Δημιουργία Ιστοσελίδας 50
7 3.7 Ηλεκτρονική εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου