Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η ευθύνη μας…



Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου

«…Δεν έχουμε το δικαίωμα να υπηρετούμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και τα προσωπικά μας συμφέροντα. Δεν είναι φέουδο μας η Εκκλησία, ούτε έχουμε κανένα δικαίωμα να εξαγγείλουμε τον εαυτό μας και να διαμορφώνουμε την ζωή της Εκκλησίας κατά τις δικές μας προτιμήσεις. Η προσφορά μας πρέπει πάντοτε να είναι θυσιαστική και η διακονία μας στο έργο της διαποιμάνσεως του λαού φοβερά υπεύθυνη και πάντοτε εν Αγίω Πνεύματι. Πρέπει να μπορούμε να θάπτουμε τον εαυτό μας για να βοηθούμε στην εν Χριστώ Ανάστασιν του ποιμνίου μας. Δεν πρέπει να ενθυμούμεθα και να προβάλλουμε ποτέ τα δικαιώματα μας αλλά την ευθύνη μας και τις υποχρεώσεις μας.


Το έργο μας είναι συνεχής προσφορά με μοναδική απόλαυση τη φωνή της ήρεμης συνειδήσεως μας, ότι υπηρετούμε Χριστών και όχι  το είδωλο του εαυτού μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε προσωπική ζωή αλλά μόνο εν Χριστό Ζωή για να απολαμβάνουμε σωστά τη ζωή. Και στους καιρούς μας τους δύσκολους, τους κοσμογονικούς και αντιφατικούς το μέγα πρόβλημα πάντοτε της Εκκλησίας είναι η ποιότητα των ποιμένων της. ο λαός κατά κανόνα ακολουθεί αρκεί οι ποιμένες που διακονούν το λαό να δείχνουν πάντοτε το σωστό δρόμο. Πρώτα  με τη δική των εν Αγίω Πνεύματι ζωή και κατόπιν δια των μέσων της χάριτος που η Εκκλησία έχει στη διάθεση τους».


Απόσπασμα από κείμενο του Σεβασμιωτάτου που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία στο τεύχος του Ιούλιος του 2001.

Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου