Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

« Τηλεόραση: Θεσμός και Πραγματικότητα», Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς, 8 Απριλίου 1995



Με περισσότερους από 600 συνέδρους πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς, το Σάββατο 8 Απριλίου 1995 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την συνεργασία και την σύμπραξη 14 συλλόγων. Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκίνησε με χαιρετισμό προς τους συνέδρους από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Φακίτσα ενώ την επίσημη έναρξη έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.



Στην συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις: Α). Ιωάννα Λελούδα-Καραγιαννοπούλου, Δρος Νομικής Συνταγματολόγου, με θέμα: « Η δυναμική των τηλεοπτικών μέσων σε σχέση προς τις συνταγματικές επιταγές.
Β). Κωνσταντίνου Τσιρίκου, Δικηγόρου, με θέμα: « Η σαγήνη της γυάλινης εικόνας. Τρόποι αντιμετώπισης».
Γ). Δημητρίου Καραγιάννη, Παιδοψυχίατρου, με θέμα: « Κοινωνώντας τη χαρά της ζωής».
Δ). Γεωργίου Πιπερόπουλου, Κοινωνιολόγου-Ψυχολόγου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα: « Επικοινωνώ, άρα…υπάρχω».
Ε). Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημοσιογράφος-Δικηγόρος, με θέμα: « Μ.Μ.Ε. Η παθογένεια του σήμερα και του χθες και η δύναμη του αύριο».


Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των εισηγητών, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο. Κατά την διάρκεια της συζητήσεως οι εισηγητές είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν στα ερωτήματα των συνέδρων. Τέλος οι σύνεδροι ενέκριναν ομόφωνα το Ψήφισμα, το οποίο εστάλη για δημοσίευση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου