Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

1Συνεχίζονται οι τριγμοί στο Βατικανό, καθώς ούτε η παραίτηση του Πάπα και οι διαδικασίες εκλογής του διαδόχου φαίνεται να μπορούν να σκεπάσουν τους ψιθύρους που έχουν δημιουργηθεί από τα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα.
Πληροφορίες από τη Ρώμη αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί Καρδινάλιοι, με προεξάρχοντες τους Βραζιλιάνους, που αρνούνται να μπουν στην Καπέλα Σιστίνα για να εκλέξουν νέο Πάπα προτού αποκτήσουν ευρεία γνώση για το σκάνδαλο Vatileaks και το μυστικό πόρισμα που παρέδωσαν στον Βενέδικτο 16ο τρεις έμπιστοί του Καρδινάλιοι.

Οι πέντε Βραζιλιάνοι Καρδινάλιοι εκτιμούν ότι είναι λογικό να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στα... σκοτάδια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προτού εκλέξουν τον επόμενο Ποντίφικα, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της Αγίας Εδρας.

«Θεωρώ πως είναι δίκαιο κι αναγκαίο να μάθουμε αυτές τις πληροφορίες προτού εκλέξουμε τον διάδοχο του Βενέδικτου του 16ου» είπε ο Καρδινάλιος Ρεϊμούντο Νταμασένο πρόεδρος της Επισκοπικής Συνόδου της Βραζιλίας, ενώ με τα λόγια του συμφωνούν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Βραζιλίας, ασκώντας με αυτό τον τρόπο πιέσεις προς το Βατικανό.

Η διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία της Βραζιλίας αναμένεται να παίξει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα, κάτι που αντανακλάται και στην εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας, η οποία έχει και τους περισσότερους καθολικούς στον κόσμο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, παραδέχθηκε πως είναι φυσιολογικό να επιθυμούν κάποιοι να μάθουν πληροφορίες για τα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ωστόσο, επισήμως κανένας δεν πρόκειται να μάθει κάτι παραπάνω.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ενημέρωση των Καρδιναλίων εντός κλειστών θυρών, ωστόσο, θεωρείται απίθανο να βγουν στο φως της δημοσιότητας περαιτέρω πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει έντονη φημολογία στην Καθολική Εκκλησία ότι η παραίτηση του Πάπα δεν οφείλεται μόνο σε προβλήματα υγείας, αλλά και σε έντονες πιέσεις από τα συνεχόμενα σκάνδαλα που βγήκαν στο φως κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μάλιστα, ο Πάπας Βενέδικτος παρήγγειλε και έλαβε ένα μυστικό πόρισμα για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας, ωστόσο, κανένας δεν γνωρίζει περισσότερα για την έκθεση αυτή, ενώ τα έγγραφα τα έχει ο ίδιος ο Βενέδικτος μαζί του.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου