Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


15Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και "του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ομογένειας που επαγρυπνεί, κατά την παρούσα δύσκολη κατάσταση που ταλανίζει την Κύπρο", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η Κύπρος θα δώσει τη μάχη, θα επιβιώσει και θα ξεπεράσει την κρίση, ενώ ευχαρίστησε θερμότατα τον Αρχιεπίσκοπο και την Ομογένεια για όλες τις εκφράσεις συμπαράστασης και τις προσπάθειες στήριξης της Κύπρου με κάθε τρόπο".



Στο μεταξύ, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση ηγετικών στελεχών ελληνοαμερικανικών οργανώσεων με σκοπό την από κοινού παρουσίαση και ανταλλαγή ιδεών και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη του Κυπριακού λαού. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, στο Μανχάταν.

Τέλος, η καθιερωμένη εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ζητώντας περαιτέρω στήριξη από την Ουάσιγκτον.

 Agioritikovima.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου