Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η ΤΙΜΙΑ ΧΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

1Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη της Καλαμάτας υποδέχθηκε την τιμία χείρα του Αγίου Νεκταρίου, προερχόμενη από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Νήσου Αιγίνης.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Νανακούδης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και το υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, οι Ιερείς της πόλης, οι Άρχοντες, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
Με λιτανευτική πομπή, το ιερό λείψανο έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου και εναποτέθηκε για πενθήμερο προσκύνημα.

Η μεταφορά, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού του Αγίου Νικολάου και έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την υποδοχή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Κων/νος Ψυχάρης δήλωσε: «Η έλευση της τιμίας χειρός του θαυματουργού Αγίου Νεκτάριου, αποτελεί μεγάλη ευλογία και τιμή για τον τόπο μας. Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε, για να σταθεί δίπλα στη δοκιμαζόμενη κοινωνία και να προσφέρει πίστη, ελπίδα, πνευματική ανακούφιση και ψυχική ανάταση».

1
1
1

Εκ της Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου