Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

15«Η Τουρκία και το Ισραήλ θα απομονώσουν τους Ελληνο-κύπριους στον τομέα της ενέργειας», είναι ο τίτλος χθεσινού τούρκικου δημοσιεύματος στο Ντουνιά Μπούλτενι.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οικονομολόγος, Fatih Birol, δήλωσε ότι η ισραηλινή συγνώμη θα διευκολύνει μια στενή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ για ενεργειακά έργα με έναν τρόπο που θα απομονωθεί η ελληνική- κυπριακή κυβέρνηση.

Η απολογία του Ισραήλ άνοιξε το δρόμο για την Τουρκία, να καταστεί ένας παγκόσμιος πρωταθλητής στην μεταφορά ενέργειας»... δήλωσε ο Birol, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να μεταφέρει τους ενεργειακούς πόρους στην παγκόσμια αγορά από κοινού με το Ισραήλ. Επίσης, ο Μπιρόλ, προέβλεψε ότι το Ισραήλ έχει την ικανότητα εξαγωγής 7-8 φορές περισσότερο φυσικό αέριο από τις εσωτερικές ανάγκες του και να το πωλήσει στις διεθνείς αγορές. Ο Οικονομολόγος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εμπόδιο για την εισαγωγή φυσικού αερίου του Ισραήλ, ενώ, συγχρόνως, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο το οποίο βρίσκεται γύρω από την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι το κόστος της εξόρυξης του φυσικού αερίου δεν είναι ακόμα γνωστό και τόνισε «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πλούσια αποθέματα». Την ίδια ημέρα, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλί Μπαμπατζάν είχε επικρίνει την ιδέα των Ελληνο-Κυπρίων για τη χρήση των αποθεμάτων του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, για τη απόκτηση δανείων και είπε ότι «τα αποθέματα δεν είναι μόνο δικά τους. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ανήκουν σε όλους τους κατοίκους του νησιού», σημειώνει το Ντουνιά Μπούλτενι.

newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου